Mostar predstavlja kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture

Kandidatura Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. bit će predstavljena u srijedu 10. listopada u Gradskoj vijećnici, s početkom u 11 sati.

Domaćin prezentacije bit će mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, a kandidaturu “Sve je premostivo“, koja je rezultat sinergije djelatnika iz svih oblasti kulture Mostara, predstavit će njezini autori.

Mostarski kulturni djelatnici u javnom i nevladinom sektoru te gradska administracija, uza sve političke stranke koje su participirale u zadnjem sazivu Gradskog vijeća Mostara, prepoznali su kako projekt Europske prijestolnice kulture daje priliku da ujedinjeni u svim različitostima, ali sa zajedničkim ciljem premoštavanja svih prepreka, učine Mostar gradom na koji će biti ponosni svi njegovi stanovnici.

Osim službene prezentacije u Gradskoj vijećnici, kandidatura Mostara za EPK 2024. bit će obilježena i Danom otvorenih vrata u Muzeju Hercegovine te u OKC Abrašević cjelodnevnim zabavnim programom i koncertom trebinjske grupe “Krugovi u žitu”.

Od 16 sati zainteresirani će moći isprobati svoje vještine u računalnoj igrici “kandidature” Play Mostar 2X24, potom nastupaju dva DJ-a sa svojim glazbenim programom od 17:30 do 20:30, a nakon njih nastupa bend “Krugovi u žitu” od 22:30 do 00:00), najavili su organizatori.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.