Mostar: Ponosni otac jednojajčanih trojki – mojoj sreći nije bilo kraja

Mladi bračni par iz Mostara, Anamarija i Blaženko Martinović, u prošli su ponedjeljak doživjeli trostruku sreću, dobili su tri djevojčice. Naime, mlada Mostarka u noći s nedjelje na ponedjeljak rodila je jednojajčane trojke, Anteu, Izabelu i Reneu.

Neizmjerna sreća

Djevojčice su na svijet došle u sarajevskoj bolnici, a presretni otac Blaženko Martinović rekao je da je sve prošlo u najboljem redu. Za Večernji list je podijelio svoje prvo, trostruko roditeljsko iskustvo.

“Bebe su zasad stabilno i nalaze se u bolnici u Sarajevu, na odjelu intenzivne njege, gdje liječnici prate njihov daljnji razvoj”, kazao je, dodavši da su djevojčice rođene u Sarajevu jer u tom trenutku nije bilo moguće porod obaviti u Mostaru.

“U ponedjeljak oko četiri sata ujutro, nastavlja ponosni otac, kada su nam iz sarajevske bolnice javili da je supruga rodila i da su bebe u redu, bio sam najsretnija osoba na svijetu, a tek kada sam ih dan nakon vidio, mojoj sreći nije bilo kraja”, govori Blaženko.

Tijekom razgovora ispričao je i prvu reakciju kada su on i supruga saznali da je trudna.

“Nakon prvoga pregleda saznali smo da ćemo dobiti blizance, no nakon nekoliko tjedana nakon toga, tijekom sljedećega pregleda, doktorica Tanja Kresić, koja je inače vodila trudnoću supruge, potvrdila nam je da se ipak radi o trojkama, i to jednojajčanim, što je u nama izazvalo neizmjernu sreću“, navodi Blaženko za Večernji list.

Naime, Anamarija je u petak izišla iz bolnice i vikend je provela s najbližima u Mostaru. Prema riječima Blaženke, sutra se vraćaju u Sarajevo, gdje će boraviti slijedeća tri do četiri tjedna, dok djevojčice ne iziđu.

“Ovim putem bih se htio zahvaliti sestrama franjevkama koje su nam ustupile dva apartmana na korištenje dok budemo boravili u Sarajevu. Zahvalan sam svima i u sarajevskoj bolnici, a najviše liječnici Naimi Imširiji-Galijašević, specijalistici ginekologije i akušerstva Klinike za ginekologiju UKC-a u Sarajevu, kao i liječnici iz Mostara Tanji Krešić koja je vodila trudnoću”, zaključio je Blaženko.

Medicinsko čudo

Rođenje Antee, Izabele i Renee, prema velikom broju liječnika, predstavlja medicinsko čudo. Službeni termin jednojajčanih blizanaca i trojki je višestruko jednojajčani plod, s obzirom na to da plod nastaje dijeljenjem jajašca na dva embrija s jednakim DNK-om, i znanost zapravo još uvijek nema čvrsto stajalište zašto i kako se jedno jajašce podijeli na više od dva dijela.

Iako se upravo to događa u jednoj od 1000 trudnoća diljem svijeta. I ne samo to, rjeđe se rode dvojajčani od jednojajčanih blizanaca, ali najveća je rijetkost upravo ovakva trudnoća, iz koje su proizišla tri identična blizanca.

Svaka čast na prirodi koja još uvijek ne otkriva kako je i zašto to moguće.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.