Mostar: Policajac ubio Amilu jer ga je ostavila

U Županijskom tužiteljstvu u Mostaru saslušan je Enes Muslić (38), mlađi inspektor Federalne uprave policije, koji je u subotu pola sata poslije ponoći ispred mostarskog hotela “Ero” iz službenog pištolja hladnokrvno ubio Amilu Sabljić (24) iz naselja Lokve kod Čapljine.

Tužiteljica Sabina Beganović, koja je saslušala Muslića, kazala je Dnevnom avazu da se branio šutnjom te da je angažirao odvjetnika iz Sarajeva.

– Nakon saslušanja, Županijskom sudu uputila sam prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora – kazala je Beganović.

Ubijena Amila Sabljić jučer je sahranjena u mjesnom haremu u zaseoku Lokve. Amilina starija sestra Almira, kod koje je ubijena stanovala, kaže da je primjećivala da s njom nešto nije bilo uredu u posljednje vrijeme, a tek jučer su saznale da je on već duže vrijeme proganjao.

– Jedne večeri svađala se s nekim preko mobitela, ujutro je ustala sva plačna. Pitam je što joj je, neće da mi kaže. Inače je bila zatvorena, nije govorila o problemima. Kaže mi samo da je bivši momak proganja i da se ne brinem. Da sam znala što će se dogoditi, nekako bih je zaštitila – kaže Almira.

Pet dana prije ubistva Amili je nestao mobitel.

– Pitam je kome ga je dala, a ona mi samo reče da joj ga je uzeo taj momak zato što ga je ostavila. Saznala je da je oženjen. On je s tog mobitela sve muškarce iz imenika prozivao i provjeravao tko su, a i pratio je Amilu policijskim autom kud god bi pošla. Njeni prijatelji su ga više puta upozoravali da je se okani – kaže Almira.

Majka Emina kaže za Dnevni avaz da je znala šta se dešava s njenom Amilom, ne bi joj dala ni da radi u Mostaru, vratila bi je u selo, i ništa se ne bi dogodilo.

– Jutros (jučer, op. a.) saznala sam šta joj je sve radio, proganjao je, maltretirao, presretao. Te noći on je Amilu vjerojatno presreo kod zatvora, ona je počela bježati. Čovjek, očevidac, koji je pokušao da je obrani, priča da je ona nakon svađe htjela mobitelom pozvati policiju, ali da je on tada izvadio pištolj i počeo pucati. Samo da mi ga je vidjeti, na vile bih ga nabola. Ako je bio policajac, ne znači da je mogao prisiliti da bude s njim – kaže Amilina majka brišući suze.

Amila je majci u svemu pomagala.

– Ona je meni sve radila, kao kakav muškarac. Orala je, frezala, kopala… Takvim je sretnim životom živjela kao da je znala da će joj se ovo dogoditi. Rahmetli otac je nju volio više nego svoje oči. Eto, ode mlada za njim na onaj svijet – kaže Emina.

Na kraju razgovora Amilina majka poručila je svakoj majci da dobro savjetuje svoje dijete i provjerava s kim je.

– Ja sam svoju Amilu dobro odgojila, ali ona je zbog svoje dobrote nastradala. Previše je vjerovala ljudima i mislila je da su svi dobri kao ona – kazala je na kraju razgovora Emina.

(www.jabuka.tv)8 komentara

  • ma ne zaslužuje on takvu laku smrt.. treba ga mučiti jer je jadnik.. stvarno jadnik…a i većina ovih što nosaju pištolje psihički nisu dobri nimalo…

  • Ja mu nebi dopustio da ide u zatvor,predobro mjesto za njega, treba ga staviti na svojevrstan stup srama da ga pljuju ljudi dok ne umre. I sve kretene koji misle da se ljubav moze dobiti na silu, ili da svi nosamo pistolje i pucamo kad god nam nesto nije po volji. Ne smije proci liso (pritom mislim samo na zatvor) jer je to za takvog monstruma liso, treba mu zgaditi zivot do te mjere da se sam ubije… Jer ne treba nitko prljati ruke o takvog jadnika ili bilo koga slicnoga

  • stvarno nemoran se cudit zivimo li u balkanu ili ne ima i strasni slucajeva li staces danas sutra ako nekad dodemo u normalnu drzavu mozda ce bit bolje ali dotad samo nada se nikad nesmije gubit za zivotom lako je umrit usudi se zivit jadna je cura mozda imala nadu ali sudbina je htijela da se namiri na budalu ,,,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.