Mostar pod dimom

“Ovo može ugasiti samo kiša. Počne li padat večeras, uzet ćemo bubnjeve i slavit cijelu noć”,  govori nam ironično jedan mostarski vatrogasac. Jutros se Mostar probudio obavijem debelim oblakom dima. “Strujanje zraka je spustilo dim u mostarsku kotlinu. Nema novih požara, ljudi su stalno na terenu, ali se bezuspješno bore protiv vatrene stihije”, ističe nam dežurni operater u Vatrogasnoj potrojbi Mostar.

I dalje su sve raspoložive snage smještene sjeverno od Mostara gdje se i dalje vatrogasci bore protiv požara na lokalitetu Rujište. Primjetna je uznemirenost građana zbog oblaka dima koji je okružio grad, a koji je toliko gust da se iz centra grada ne vide okolna brda.

Helikopter Oružanih snaga BiH od jutros gasi požar na području Boračkog jezera kod Konjica, a nastoji se spriječiti širenje vatrene stihije prema požarištima na Rujištu.


Zapovjednik Vatrogasne jedinice Konjic Zdravko Knežević rekao je da helikopter odlično obavlja posao, iako ima otežanu vidljivost, jer se nad Boračkim jezerom spustio gust dim.

On je dodao da bi helikopter, koji nosi 2.500 litara vode, trebao biti angažiran i u posljepodnevnim satima, ako za to bude potrebe, piše Večernji list.

Još uvijek se čeka dolazak ruskog helikoptera koji će biti razmješten na gašenje požara na lokalitetu Mostara i Konjica.

(www.jabuka.tv | Foto: Jabuka.tv)

5 komentara

  • Kako se nije sjetio reć ako prestane, uzet cemo svi očenaše i zahvaliti se dragom Bogu što nam je poslao kišu… kakve bola bubnjeve

  • ne more ovo ugasit ni flota kanadera a kamoli jedan helikopter, sad triba pitat drugove i gospodu na vlasti lijanoviće ,čoviće ,lagumđžije ,tihiće i ostale ustaše na baterije mislim na hsp,e ušto su ulupali pare zadnjih deset godina opremljeni smo u svemu kao afrička plemena bez obzira o kakvoj se nepogodi i nesreći radi.ali srećom imamo njih političare oni misle na nas i kad spavaju. da ali samo kako će nas oprat bez šampona.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.