Mostar: Pljačka benzinskih crpki uz pucnjavu

Tijekom protekle noći na području Mostara dogodile su se dvije pljačke benzinskih crpki, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Oko 01:40 sati građani iz obližnjeg naselja Bejrut u Mostaru, na trgu Ivana Krndelja obavijestili su policiju da je u tijeku oružana pljačka benzinske crpke ‘Energopetrol’, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Na mjesto događaja poslano je nekoliko policijskih patrola koje su pokušale locirati i uhititi počinitelje na širem području željezničke i autobusne stanice.

Kako je navedeno u izvješću, dvije maskirane osobe su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od radnika zahtijevale da im preda novac od utržka. Ovom prilikom ispaljena su dva metka uzrak u cilju zastrašivanja.

Počinitelji su nakon otuđivanja novčanog iznosa od oko 1000 KM pobjegli u smjeru platoa željezničke stanice. Do ovog trenutka provodi se niz mjera i radnji na otkrivanju počinitelja.

Osim ove dvije benzinske crpke, oko 2:20 sati iza ponoći djelatnik zaštitarske tvrtke ‘Delta security’ obavijestio je policiju da je izvršena provala u objekat poslovnice trgovine ‘Konzum’ koja se nalazi u Ulici kralja Tomislava.

Kako je navedeno iz MUP-a HNŽ primjećeno je da je s jednog dijela objekta izvaljena rešetka, međutim iz unutrašnjosti nije otuđeno ništa. Vjerojatno je uslijed aktiviranja alarma provalnik pobjegao.

Oko 3 sata iza ponoći Policijska uprava Mostar obaviještena je od strane zaštitara da je izvršena provala u prostorije benzinske crpke ‘Petrol’ na Žovnici. Navodi se kako je podesnim alatom razbijeno staklo, te je izvršena provala u unutrašnjost objekta.

Za sada nije bilo poznato što je i u kojoj količini otuđeno iz unutrašnjosti marketa benzinske crpke. Očevid su obavili službenici PU Mostar, i poduzimaju se dalje mjere i radnje na otkrivanju počinitelja ove provale, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

(Bljesak.info)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.