Mostar: Petar Grašo nastupa na proslavi naslova prvaka

U nedjelju nakon utakmice Zrinjski – Krupa biti će održana velika proslava u sklopu kampusa Sveučilišta na kojoj će nastupiti i Petar Grašo. Klub bi tijekom dana službeno trebao dati potvrdu o velikoj proslavi.

Petar Grašo je sin nekadašnjeg košarkaša KK Splita Zorana Graše. Glazbom se bavi od djetinjstva, a sa 16 godina napisao je pjesmu “Boginja”, s kojom je Oliver Dragojević nastupio na Dori 1995. godine i osvojio 2. mjesto. Uz “Boginju”, na Oliverovom albumu Vrime iz 1995. našla se još jedna Grašina pjesma, “Vrime Božje”, što ga etablira kao jednog od najtalentiranijih mladih autora. Za Doris Dragović mladi je glazbenik napisao pjesmu “Da si tu”, a istodobno počinje samostalnu karijeru.

S pjesmom “Trebam nekoga” kao debitant premoćno pobjeđuje na Zadarfestu 1996. Na istom festivalu Oliver s njegovom pjesmom “Gore si ti” osvaja prvu nagradu stručnog žirija te postaje iznimno popularan. Pjesma “Trebam nekoga” s kojom je preko 12 tjedana bio na prvom mjestu nacionalne top liste ujedno je i početak razdoblja u kojem će se Grašo potvrditi kao jedan od najuspješnijih pop autora i pjevača mlađe generacije.

(Večernji List)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.