Mostar ove godine bez Zimskog grada – Jabuka.tv

Mostar ove godine bez Zimskog grada

Grad Mostar ove godine neće organizirati Zimski grad Winterville zbog epidemiološke situacije vezane za pandemiju koronavirusa, priopćeno je u utorak iz Gradske uprave Mostar.

Ističu kako su se do zadnjeg trenutka nadali kako će barem u manjem obimu nego ranijih godina ipak organizirati Winterville i postaviti kućice na Šetalištu i klizalište u Gradskom parku.

Međutim s obzirom na stalan rast broja zaraženih u Mostaru te najnovije epidemiološke mjere koje su na snazi, odgađamo Winterville jer ne želimo da ova manifestacija utječe na još brže širenje virusa i dovede do još težeg opterećenja zdravstvenog sustava u Mostaru, navodi se u priopćenju.

Iz Gradske uprave navode kako nastoje donijeti predblagdansko raspoloženje u grad te ističu kako će Mostar ove godine biti ukrašen ljepše nego svih prethodnih godina.

Kreativni tim koji okuplja mostarske umjetnike osmislio je aktivnosti koje mogu provesti u skladu s postojećim epidemiološkim mjerama.

Akademski kipar Dalibor Nikolić vodi radionicu s mostarskom Udrugom za Down Sindrom, a štićenicima ove udruge povjerena je izrada ovogodišnjih božićnih jaslica u Mostaru, koje će biti izložene na Rondou.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.