Mostar: Otvorena izložba fotografija povijesnog uspjeha Vatrenih u Rusiji

Matica hrvatska Mostar i Galerija Aluminij Mostar darovali su sve poklonike hrvatskih Vatrenih izložbom”Ljeto vatreno”.

Riječ je o izložbi Drage Sopte, službenog fotografa Hrvatskoga nogometnog saveza koji je fotoaparatom zabilježio povijesni uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije prošle godine u Rusiji na Svjetskom prvenstvu.

Iz prošlogodišnje zaključenja sezone izložbom o uspjehu hrvatskih tenisača izvukli smo pouku koliko spoj kulture i umjetnosti poluči zanimanje među publikom i koliki korak napravimo prema publici koja inače ne bi došla ovdje, kazao je voditelj galerije “Aluminij” Darko Juka ističući kako ova izložba svjedoči o jednom putu hrvatskih nogometaša.

Drago Sopta kao službeni fotograf imao je iznimno tešku zadaću ovjekovječiti povijesni uspjeh hrvatskih nogometaša u Rusiji. Ne samo da je odgovorio tom uspjeh, nego je napravio i jednu maestralnu fotografiju – Vrsaljka na hrvatskoj zastavi. Ta fotografija nosi znamen cijele izložbe, dodaje Juka.

Autor slika, fotograf Drago Sopta, zahvalio se svima koji su inicirali ovu ideju, tj. da izložba bude predstavljena publici u Mostaru. 

Ovo mi je prva izložba nakon svjetskog prvenstva i to baš u Mostaru. Zašto baš u Mostaru? Pa zato jer su moji roditelji su iz Hercegovine i drago mi je da je prva izložba upravo ovdje, kazao je Sopta ne skrivajući oduševljenje izložbom u Mostaru.

Kada se radi ne možete razmišljati. Kad momčad gubi nemaš vremena tugovati i razmišljati. Moraš biti apsolutno koncentriran na fotografiju, pojašnjava Sopta opisujući trenutke s fotoaparatom u ruci na stadionima tijekom prvenstva u Rusiji.

Svim nazočnima video vezom javili su se Šime Vrsaljko i Luka Modrić. Obojica su kazali kako im je žao što nisu mogli biti u Mostaru.

Luka Modrić u svom se obraćanju prisjetio života u Mostaru i nogometne karijere u Zrinjskom.

Otvorenju izložbe nazočilo je i izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza.

Uvrštavanjem u program ovogodišnjega Mostarskog proljeća predstavljanje knjige Zlatka Dalića, potom i ove izložbe, Matica se željela još jednom nakloniti povijesnomu uspjehu hrvatskoga športa i hrvatske nogometne vrste.

(www.jabuka.tv)

 

 

 

 Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.