Mostar: Otkrivena droga u poštanskoj pošiljci

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje otkrili su drogu u poštanskoj pošiljci u Carinskom referatu Hrvatske pošte Mostar.

Ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje iz Odsjeka za carine i Odsjeka za provođenje propisa iz Regionalnog centra Mostar vršeći redovan pregled poštanskih pošiljki u Carinskom referatu HP Mostar otkrili su drogu u paketu.

Predmetna pošiljka bila je upućena iz Njemačke, dok je primatelj bila fizička osoba iz Hercegovine. Sumnju u pošiljku je izazvalo ne navođenje opisa robe, dok je bila samo navedena vrijednost pošiljke.

Detaljnim pregledom pošiljke utvrđeno je da se u pošiljci nalazi pet različitih pakovanja sjemenki biljke konoplje, od kojih su dva pakovanja sa sjemenkama konoplje ”Royal Queen”, dok su se u tri pakovanja nalazile sjemenke konoplje ”Zativo”.

Analiza predmetne konoplje je urađena pomoću kompleta za preliminarnu analizu na opojne droge, koja je donirana UNO od strane Ureda UN-a za drogu i kriminal (UNODC), putem Programa kontrole kontejnerskih roba u Bosni i Hercegovini

Istoimena biljka se nalazi u ljestvici zabranjenih supstanci i biljki čiji je uzgoj, proizvodnja, posjedovanje i upotreba zabranjena shodno Zakonom o spriječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Službenici UNO shodno procedurama, obavijestili su službene osobe MUP-a HNŽ PU Mostar koje su poduzele mjere iz svoje nadležnosti, priopćeno je iz UNO BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.