Međugorje: Opljačkani zlatar nudi nagradu od 10.000 KM za informaciju o lopovima

“Molim vas napišite da nudim nagradu od 10 tisuća maraka policajcima kao stimulans da ih uhvate, ali i svima ostalima za bilo kakvu informaciju koja bi mogla dovesti do otkrivanja kradljivaca”, zamolio je novinare Dnevnog lista Mladen Ćorić, vlasnik međugorske zlatarne “Matej” koji se prošlog vikenda našao na meti lopova koji su mu obili radnju i ukrali nakit vrijedan pola milijuna maraka.

Sudeći prema onome što je ispričao, kradljivci su se očito dobro pripremili za upad u njegovu zlatarnicu.

Najprije su u mostarskom naselju Ortiješ ukrali jedan Golf, a potom su se u tom autu pod okriljem noći sa subote na nedjelju dovezli pred njegovu zlatarnicu koja se nalazi u blizini kružnog toka u Međugorju da bi udarajući čekićima i pajserima provalili unutra.

Oko tri sata i sedamnaest minuta iza ponoći snimljeni su pred radnjom, a nakon što su upali unutra, van su iznijeli sefove u kojima se nalazilo pola milijuna maraka u nakitu, te ih natovarili u Golf i odvezli se u noć.

“Bila su trojica-četvorica, vidi se na snimkama objekta pored moga, kako sam čuo, ovo vozilo s kojim su se doveli u vlasništvu je jednog graničnog policajca. Ukrali su ga u Ortiješu. Ušli su u radnju pomoću pajsera i čekića. Ono što je najzanimljivije, jedan od tih što je ušao u radnju, on je visok oko metar i devedeset, šepa na jednu nogu, to se vidi na snimkama”, ispričao je za Dnevni list vlasnik radnje, koji kaže kako su se lopovi usmjerili samo na sefove.

“Nisu mi čak niti novce uzimali, bilo je tu nekog novaca sa strane, već su samo sefove uzeli, u njima mi je bilo sve”, kaže on i dodaje kako je čuo da su lopovi kasnije sefove otvarali negdje u Blizancima.

“Tamo su sefove otvorili i uzeli sve”, zaključio je Ćorić koji se još nada da bi mu policajci mogli vratiti ukradeno.

Iz MUP-a HNŽ-a se o ovoj, jednoj od najvećih krađa u Hercegovini u posljednje vrijeme, uopće nisu oglašavali, a tek neslužbeno se može doznati da su se u istragu uključili i istražitelji SIPA-e, koji zajedno s lokalnim inspektorima pokušavaju rasvijetliti tko stoji iza ovog drskog provalničkog pothvata u Međugorju.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Čuj pola milijuna vrijednosti.Molio bih da se vidi u poreskoj ispostavi Čitluk koliko je ovaj gospodin Mladen Ćorić zlatar prikazao prometa u prošloj godini i platio poreza.Lopovluk,krađa,kriminal za svaku osudu ali se ovdje poigrava,barata ciframa olako. U kakvoj državi živimo nikada ih neće pronaći a još manje zlato i nakit vratiti.NAŽALOST…Ako si to zlato i nakit osiguro prst u uho i osiguranje će da ti to plati.Postoji policija,uviđaj,zapisnik,snimak nadzorni kamera-sve čisto tko dan ako je tako kako piše iznad u novinarskom tekstu.

  • U ovoj državi samo lopovi,šverceri i kriminalci rade profesionalno,ostalo je sve lakrdija. Zato nam i jest sve ovako,pljačke tko u akcionim filmovima a nikada niti jedna velika pljačka nije riješena i rasvijetljena. Sjećamo se pljačke na Dužicama po pisanju novinara 6-8 milijuna km.Zagrebačke banke i dokle je istraga stigla…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.