Mostar: Održan “Dan otvorenih vrata Studija informacijskih znanosti”

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je Dan otvorenih vrata Studija informacijskih znanosti.

Cilj Dana otvorenih vrata jest upoznati buduće studente s radom ovoga Studija te osnovnim značajkama zanimanja i važnosti informacijskih znanosti u današnjem društvu.

Pročelnica Studija informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Andrea Miljko naglasila je kako je cilj Dana otvorenih vrata budućim studentima prezentirati sadržaj Studija informacijskih znanosti kroz radionice i predavanja s naglaskom na trendove informacijske i komunikacijske tehnologije te poticanje razmjene znanja između studenata informacijskih znanosti, ali i srodnih struka.

Uz radionice za buduće studente održano je predavanje člana uprave HT-Eroneta Tomislava Ruka koji je prisutnima pojasnio primjenu informacijskih tehnologija u praksi i naglasio kako su kompetencije koje studenti stječu na Studiju informacijskih znanosti neophodne za današnje digitalno društvo.

U sklopu Dana otvorenih vrata  otvorena je i 11. međunarodna studentska konferencija InfoDASKA koja okuplja studente informacijskih znanosti iz Zagreba, Zadra, Osijeka i Mostara i po prvi put se održava izvan Republike Hrvatske.

Pobjednik održanih interaktivnih radionica je maturant “Internacionalne privatne gimnazije Mostar” Josip Mužić koji je i prikladno nagrađen, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.