Mostar: Najavljen prosvjed roditelja zbog izmještanja centra za ovisnost u blizini škole

Zbog izmještanja Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar na novu lokaciju koja se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole Ilije Jakovljevića, Udruga roditelja “Naša djeca 2014” organizira u srijedu, 6. lipnja, u 18 sati ispred te škole mirni prosvjed.

Iz te udruge pozvali su sve građane Grada Mostara da ih podrže u njihovom nastojanju da se djeci tog grada stvori primjerenije i sigurnije okruženje, a ovisnicima primjeren centar koji će zadovoljiti njihove potrebe za stručnim i odgovarajućim liječenjem.

Po riječima glasnogovornice Udruge Mirjane Laganin, osim roditelja, izmještanjem centra, kao i njegovom ranijom lokacijom, nezadovoljni su i građani koji žive u njegovoj blizini.

Građani, zbog lokacije na kojoj se centar nalazi, godinama pišu peticije i prosvjeduju, no ništa nije urodilo plodom, ocijenila je Laganin te dodala kako roditelji ne žele da njihova djeca imaju doticaja za špricama kao što je to, kako kaže, gotovo svakodnevno slučaj zbog čega i traže da se centar izmjesti na primjereniju lokaciju.

 I roditelji i djeca su uplašeni, a vlasti ostaju nijeme na sve njihove zahtjeve, naglasila je Loganin.

Ustvrdila je kako je centar i ranije bio na neprimjerenom mjestu u blizini osnovne škole, a sada se radi rekonstrukcija prostora te se centar izmješta također na neprimjereno mjesto, odnosno opet u blizini škole.

(Fena)


2 komentara

  • Naić na ovakvu scenu usred bijela dana je nezgodno i velikim a kamoli djeci. Naravno da ljudima treba pomoć, slabi su jadni i nadasve bolesni…ali mora se razmisliti dobro o lokaciji…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.