Mostar: Na vrhu Avenije postavljen privremeni kružni tok, u dvije obližnje ulice radovi u tijeku – Jabuka.tv

Mostar: Na vrhu Avenije postavljen privremeni kružni tok, u dvije obližnje ulice radovi u tijeku

Na vrhu Avenije postavljen je privremeni kružni tok, izrađen od betonskih blokova, kojim se sada regulira promet na križanju dviju ulica Rudarska i kralja Tomislava.

Na ovom raskrižju će, umjesto postojećih, biti izgrađen kružni tok, a prije toga postavljen je ovaj manji privremeni.

Trenutno se izvode radovi duž Ulice dr. Ante Starčevića i to od kružnog toka kod zgrade Mljekara do raskrižja s ulicom Kralja Tomislava (Vrh Avenije), te dalje Ulicom Rudarska do raskrsnice s Ulicom Blajburških žrtava (kod Osnovne škole Ivana Gundulića). A treba spomenuti kako se u Rudarskoj odavno očekuja izgradnja još dviju traka, čime bi ovom dionicom došlo do prometnog rasterećenja i bolje organizacije.

Vrijednost radova na samom budućem kružnom toku procjenjuje se na iznos od oko 500.000 KM, a novac je osiguralo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Nakon što bude završen kružni tok, planira se i rekonstrukcija cijele mostarske Avenije do Katedrale na Balinovcu, koja bi u budućnosti bi ta dionica trebala biti proglašena magistralnom cestom.

Radovi na mostarskim ulicama uključuju rekonstrukciju podzemnih instalacija i kanalizacije na spomenutim prometnicama,  izgradnju nove oborinske odvodnje.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.