Mostar na šestom mjestu CNN-ove liste najljepših manjih gradova u Europi

CNN je uvrstio Mostar na listu najljepših gradića u Europi. Ovaj bh. turistički dragulj zauzeto je šesto mjesto.

Pariz, Rim, Barcelona… Ovi europski gradovi su s pravom na listi onih koje trebate posjetiti. Međutim, i manji gradovi su također magični jer imaju predivnu arhitekturu i bogatu kulturu, navela je novinarka CNN-a Julia Buckley u svom članku.

Spomenuto je da je Stari most, koji su 16. stoljeću izgradile Osmanlije, dugo smatran kao jednim od najboljih primjera balkanske islamske kulture.

Proteže se visoko preko rijeke Neretve i jedan je od najpoznatijih znamenitosti na Balkanu. Napisano je i da lokalno stanovništvo skače s njega, kao i da je on sada dio svjetske serije Red Bull Cliff Diving.

Stari most srušen je 1993. godine, a nakon rekonstrukcije otvoren je 2004. godine, a Mostar je danas jedna od omiljenih destinacija u Bosni i Hercegovini. Mnogi turisti iz Dubrovnika dolaze u Mostar na jednodnevni izlet.

Na CNN-ovo listi ispred Mostara našli su se gradići Giethoorn (Nizozemska), Guimaraes (Portugal), Roscoff (Francuska), Anghiari (Italija) i Nafplio (Grčka).

Iza Mostara su Mazara del Vallo (Sicilija), Clovelly (Velika Britanija), Dinkelsbuhl (Njemačka), Korčula (Hrvatska), Kenmare (Irska), Piran (Slovenija), Reine (Norveška), Regencos (Španjolska) i Tarnov (Poljska).

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.