Mostar: Na Filozofskom fakultetu predstavljanje rezultata istraživanja “Music against hoax” – Jabuka.tv

Mostar: Na Filozofskom fakultetu predstavljanje rezultata istraživanja “Music against hoax”

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u četvrtak, 31. siječnja, u 11 sati bit će predstavljeni rezultati istraživanja i pobjednici natječaja “Music against hoax” (“Glazbom protiv obmana”).

Kampanja “Music against hoax” dio je projekta “Countering disinformation in the V4 and the Balkan region: Mapping needs, building capacity and generating civic activism” koji se provodi u osam država Srednje i Jugoistočne Europe, a čiji je cilj podizanje svijesti kod mlade populacije o opasnosti i utjecaju lažnih vijesti, propagande i teorija zavjere na društvenim mrežama i novim medijima.

U okviru kampanje bio je pokrenut i nagradni natječaj kojim se željelo potaknuti mlade iz cijele Bosne i Hercegovine na razmišljanje o spomenutim prijetnjama te ukazati na njihovu široku rasprostranjenost i sve veći utjecaj koji imaju na društvenu realnost.

(Fena)


2 komentara

  • Na hrvatskom sveučilištu bi trebalo govoriti hrvatski pa tako i naziv ovog istraživanja, ako je rađeno na hrvatskom sveučilištu.

    • Medjunarodni je projekt, nije hrvatski ili mostarski, a standardni normativ je da se nazivi ne prevode, svatko tko sudjeluje na ovakvim projektima siguran sam da zna prevesti naslov.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.