Mostar: Miro Gavran predstavio roman “Nekoliko ptica i jedno nebo”

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u srijedu 30. studenoga upriličeno je predstavljanje romana “Nekoliko ptica i jedno nebo” hrvatskoga književnika Mire Gavrana.

Roman govori o godinama gladi u Hercegovini, fra Didaku Buntiću, Slavoniji i Međugorju te o dubokoj sumnji i istinskoj vjeri, a uz to govori i o životu, ljubavi, međuljudskim odnosima, ali i o dilemama, izborima i odlukama koje i danas muče mlade.

Autor Gavran istaknuo je kako smo svjedoci da je Europa u duhovnoj krizi i podsjeća na epizodu iz Biblije o izgubljenom sinu. „Masa mladih odlazi vani misleći da će tamo biti sretni. Ja osjećam da je Hercegovina jedan djelić Europe gdje imamo zdravo tkivo“, kazao je Gavran.

Autor je naglasio kako je s velikom radošću pisao roman jer je on rođen u Slavoniji, korijeni su mu i prema ocu i prema majci hercegovački te je istaknuo kako su za njega Hercegovina i Slavonija dva beskrajno važna svijeta, prenosi treci.ba.

”Drugi sloj romana događa se 1987. i 1997. u Novoj Gradiški i Zagrebu, čime sam pokazao kako komunicira naša prošlost i nedavna sadašnjost. Smatram da ovaj roman ima ljudsku dimenziju i da će sigurno biti dobar onima koji su vjernici, koji to nisu i onima koji su na putu da to postanu”, kazao je Gavran.

Pored autora o knjizi su govorili prof. dr. Antun Lučić, doc. dr. Marko Tokić te glumac Robert Pehar koji je čitao ulomke iz knjige ‘Nekoliko ptica i jedno nebo’.

Podsjećamo, Miro Gavran ovaj roman promovirat će i u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u četvrtak 1. prosinca 2016. godine, s početkom u 19.30 sati.

(www.jabuka.tv | Foto: treci.ba)
1 komentar

  • Fra. Didak Buntic je svoju Hercegovinu i sirotinju spasavao kao majka jedino dijete .
    Cim se sada pojedini iz naseg Sirokog mogu pohvalit sramote sve Svetinje koje je puk uz Fratre naucio i njegovao ljudske vrijednosti i ponos.
    Zadnje dane Siroki osvanuo zbog izroda svojih vlastitih koji godinama srozavaju sto posteni zivu zivote.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.