Mostar: Mala liska Saši Oručeviću, u nedjelju “Sabirni centar”

Predstava ”Ćelava pjevačica” Eugènea Ionesca u režiji Lajle Kaikčije i produkciji Narodnog pozorišta Mostar izvedena je kao druga predstava u konkurenciji 15. Međunarodnog festivala komedije ”Mostarska liska 2018”, koji se u Narodnom pozorištu Mostar održava do 27. travnja 2018.

U predstavi ”Ćelava pjevačica” igraju Emir Sejfić, Maja Zećo, Emir Spahić, Dina Mušanović, Andrea Aković i Saša Oručević. ”Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri stručni žiri je jednoglasno dodijelio Saši Oručeviću.

Žiri je jednoglasno, u mraku, razmatrao kako dodijeliti nagradu za jedan apsurd i smatramo da je cijeli ansambl zaslužio Lisku za jednu ovakvu režiju u konceptu režije, ideje i tumačenja ovakvog jednog teksta, ali po propozicijama Festivala morali smo se odlučiti za jednu ulogu. To je Saša Oručević, koji je u svom glumačkom postupku po našem mišljenju bio najbliži u logici apsurda koji nosi njegova uloga, izjavio je predsjednik stručnog žirija Zijah A. Sokolović.

U nedjelju, 22. travnja u 20.00 sati u programu je treća predstava u konkurenciji festivala: ”Sabirni centar” Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke i Pozorišta Prijedor, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Marka Misirače.

U ponedjeljak, 23. travnja u 20.0′ sati u programu ”Mostarske liske 2018” je predstava ”Mirna Bosna” Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Predstave se izvode svaku večer u 20.00 sati u Narodnom pozorištu Mostar. 15. Međunarodni festival komedije ”Mostarska liska” ove se godine održava pod sloganom ”Energija osporavanja: ko se to tamo smije?””.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.