Mostar jedno od najposjećenijih turističkih odredišta u BiH

Mostar je je jedan od najposjećenijih gradova u BiH. Informacija je to koju je objavilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH iz kojeg priopćili kako je Mostar među gradovima BiH koji bilježe najveći broj turista.

”Prema službenim podacima, Mostar je među bh. gradovima koji bilježe najveći dolazak turista”, stoji u informaciji objavljenoj iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Naime, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH je osnovalo radnu skupinu za koordinaciju aktivnosti u turizmu čiji su članovi predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskih ministarstava nadležnih za oblast turizma, predstavnik Brčko Distrikta i Vanjskotrgovinske komore BiH.

Iako se godinama ponavlja kako ovdje nedostaje mnogo toga što je potrebno za jedno veliko turističko odredište, Andrija Krešić, direktor TZ HNŽ-a, ovom prigodom je istaknuo kako Mostar i cijela Hercegovina, posebno ova županija, ipak imaju uvjete i destinacije koje turisti posjećuju.

”Mostar je jako bitan kada su u pitanju kultura i povijest i iz moje točke gledišta mislim da je to dobro, jednako kao što mislim da ima i dosta prostora za napredak i povećanje broja gostiju. Mislim da će turizam u Mostaru i cijeloj BiH ići naprijed i napredovati iz godine u godinu”, kazao je Krešić.

Što se tiče turističke sezone u Mostaru, ona još traje, a tome pogoduje i lijepo vrijeme koje će se, prema predviđanjima, zadržati još neko vrijeme.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.