Mostar: Izvršena provala u dom za djecu “Egipatsko selo”

U Dječji dom za djecu bez roditeljskog staranja u Mostaru “Egipatsko selo” izvršena je provala, a otuđeni su televizor,projektor, zvučnici, slušalice, usisavač i manji radijator.

“26.7.2017.godine u PU Mostar obratila se B.Ć.(1992) i prijavila da je izvršena provala u prostorije Egipatskog sela kojom prilikom su otuđeni TV ‘Dell’, projektor, zvučnici, slušalice, usisavač i manji radijator.

S ovim odjelom upoznat Odjel kriminalističke policije”, piše u službenom biltenu MUP-a HNŽ-a.

Iz Dječjeg doma “Egipatsko selo” priopćeno je kako je i pored teške situacije u ovoj ustanovi ona sada dodatno otežana.

Naime, alarmantno stanje u kojem se nalazi Dječji dom “Egipatsko selo” mjesecima zabrinjava, a djeca nemaju ni osnove.

Prostor je većinom opremljen donacijama, a pojedine nevladine organizacije i privatne firme akcijama pokušavaju poboljšati stanje ovog doma, te barem malo olakšati život djece.

Djeca su smještena u tri stana i pored soba dosta vremena provode i u dnevnim boravcima, a trebaju im i nove klime, tepisi, odjeća, a i hrana je uvijek dobro došla. Nakon pljačke trebat će i sve ono što je odneseno iz njihovih prostorija.

Dječji dom, je jedini dom ovoj djeci koji im pruža krov nad glavom i sigurno utočište. Stoga svi koji su u mogućnosti pozvani su da posjete Dječji dom i pomognu, ali i provedu vrijeme u Domu s djecom, jer njima nisu potrebna samo materijalna sredstva već i ljubav, druženje i prijateljstvo.

(Dnevni list)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.