Mostar izdvojio 300 tisuća KM za dvoranu, ali to ništa ne znači

Za izgradnju sportske dvorane u Centru 2, Grad Mostar je iz proračuna izdvojio 300 tisuća KM, no ova cifra je dovoljna samo za izvođenje manjih i niskobudžetnih radova, objavio je Dnevni list.

Edin Prašo, direktor Agencije za izgradnju sportske dvorane istaknuo je da se radovi na gradilištu izvode kontinuirano, shodno količini novca koji je osiguran dosta siromašnim proračunom.

”Naše mogućnosti dirigiraju dinamiku radova. U globalnoj investiciji 300 tisuća nama ništa ne znači u odnosu na 30 milijuna, koliko je potrebno. Svi smo u očekivanju kreditnih sredstava koja će moći otvoriti veći fond radova i brzo napredovanje radova. Kredit se može dobiti tek kada se formira gradsko vijeće grada Mostara”, rekao je Prašo mostarskoj novini.

Radovi, prema njegovim riječima su sitni u odnosu na količinu aktivnosti koje bi se trebale realizirati obzirom kako je riječ o velikom kompleksu.

”Ovo što radimo nije zadovoljavajuća dinamika obzirom na količinu posla. Radimo prema ugovoru koji je započet prije četiri i pol godine i nismo završili jer nemamo financijskih sredstava do završetka”, dodao je Prašo.

Kako bi se iskupila značajnija sredstva, potrebno je da se formiraju uvjeti na nivoima vlasti i da se donesu odluke o zaduživanju i kreditnim sredstvima koja otvaraju mogućnost o ulaganjima.

”Sve je ovo potrebno realizirati u razumnom roku, ako njega nema onda nema ni mogućnosti završetka jer blagovremenost je jedan od uvjeta bilo kakvog poslovanja. Ukoliko imate blagovremenost onda ste racionalni i u izgradnji. Tragično je da ne postoji nikakva poticajna aktivnost u smislu šireg angažmana”, dodao je Prašo.

Trenutačno bageri rade pristupnu ploču s Ulice Ante Starčevića. Prema Prašinim riječima veći radovi se i ne smiju započeti dok se ne pribavi dozvola za nadzorni dio radova, a kako bi se ishodila dozvola mora se platiti renta, a potom imati suglasnost da će ovaj projekt biti usvojen kao takav.

(Dnevni list)

Komentiraj: