Mostar: Izaslanstvo HNS-a obilježilo blagdan Svih svetih i Dušni dan

Ministarstvo obrane BiH i OS BiH u koordinaciji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata te Hrvatskim narodnim saborom, organizirali su obilježavanje blagdana Svih Svetih i Dušnog dana diljem BiH.

Obilježavanje u Mostaru počelo je polaganjem vijenaca i svetom misom zadušnicom u Vojarni “Stanislav Baja Kraljević” u kapelici sv. Ivana Krstitelja.

Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u groblju “Masline” u Mostaru, ispred središnjeg križa, na grobu pokojnog doministra MUP-a Federacije BiH Joze Leutara i kod spomen-obilježja na Trgu hrvatskih velikana, gdje je za sve poginule hrvatske branitelje opijelo izmolio vojni kapelan don Ivan Turudić.

Uz predsjednika HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, obilježavanju Svih svetih i Dušnog dana nazočili su predstavnici udruga, ministarstva obrane BiH i OS BiH, dužnosnici HDZ-a BiH, HNS-a sa svih razina vlasti u BiH te predstavnici javnih institucija.

U izjavi za medije Čović je kazao kako svi vjernici ovih dana obilaze groblja svojih obitelji, svojih najbližih te kako se prisjećamo svih onih koji su sebe ugradili da bismo imali bolju BiH.

Mi se prisjećamo i svih onih koji su zajedno s nama ugradili sebe da bi danas imali ovakvu BiH, malo bolju BiH. Nadam se da ćemo mi danas koji vodimo BiH ostvariti njihove snove da imamo jednu modernu europsku BiH u kojoj će sva tri naroda biti ustavno jednakopravna. To je prigoda za prisjetiti se da danas diljem BiH imamo ovakva obilježja, poklonili smo se, zapalili svijeće i bili u molitvi s onima koji su nam dragi i onima koji su nam u sjećanjima. Naravno mi smo to ovdje u Mostaru obilježili na poseban način u vojarni “Stanislav Baja Kraljević” i na našem groblju Masline, kod središnjeg križa zapalili svijeće, također na grobu pokojnom doministru Jozi Leutaru, i iza ovoga imamo svetu misu u našoj Katedrali, tako će biti diljem BiH. Ovo je jedna prigoda da u životu malo zastanemo i shvatimo da je naš život kratak i da sve ono što možemo učiniti, učinimo, kako bi oni koji dolaze poslije nas sjećali se nas po dobru, kazao je dr. Čović.

Na kraju programa u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, prioćeno je iz Hrvatskoga narodnoga sabora BiH

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Neznaju svi za svoje najmilije pogotovo iz drugog svj.rata disu tvoji prehodnici pobacali u jame,a govorit danas o braniteljima pravim niste dostojni,jer ste ih zatjerali preko granice,od kojih kasnije nazivate prijatelji europe.Zalosno ali istinito.Amen!

  • Slika govori tisuću riječi,od ovih sa slike nijedan ne zna rastavit pušku a kamo li da je pucao iz nje…
    Jer da su ratovali ne bi bili tu…
    Stoko izdajnička

  • Nisu politicari krivi,nego njihove sekretarice koje prodaju informacije protivnickim strankama.Nema Covic nista kolko ima njegova sekretarica Miljana.Hvala dragom Alahu pa sve informacije dobijemo od Milje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.