Mostar: Iz Komunalnog apeliraju na odgovorno odlaganje smeća

Radnici JP “Komunalno” Mostar posljednja dva dana apeliraju na odgovorno odlaganje smeća.

Nakon što su u četvrtak uputili obavještenje građanima Mostara da pripaze na vrstu smeća koju odlagaju u kontejnere, isto se ponovilo i u petak.

Učestalo pronalazimo neprimjeren otpad kao što je zemlja ili kruti otpad, koji ne samo da otežava posao naših djelatnika, već i uzrokuje štetu na kontejnerima i posebnim vozilima za odvoz otpada.

Ovakva šteta može rezultirati visokim troškovima popravka, što je dodatni teret za našu zajednicu, poručili su iz JP “Komunalno” Mostar uz molbu za razumijevanje i suradnju kako bi osigurali da grad ostane čist i uredan.

Pridržavajte se pravila o pravilnom odlaganju otpada i doprinesite time ne samo očuvanju okoliša, već i olakšavanju posla ljudima koji se svakodnevno trude da Mostar bude ljepši i čišći, dodali su u apelu.

U petak ih je, naime, dočekao još gori prizor, budući da su u čak četiri kontejnera naišli na veću količinu zemlje, zbog čega su ponovno apelirali na svijest i odgovornost građana.

Teško nam je razumjeti motiv iza ovakvih postupaka, koji nisu samo nepoštivanje zajedničkih resursa, već i direktno ometanje čistoće i urednosti našeg grada.

Kontejneri su namijenjeni isključivo za kućni otpad, a ne za odlaganje zemlje ili bilo kojeg drugog materijala koji može ometati njihovu pravilnu upotrebu.

Molimo sve sugrađane da se suzdrže od ovakvih i sličnih postupaka te da zajedno radimo na očuvanju čistoće našeg okoliša, zaključili su iz JP “Komunalno” Mostar.

Problemi s odvozom smeća u Mostaru

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Narod je veoma zaostao na vim prostorima i kanta/kontejnere treba skloniti a narod pustiti da baca smeće uokolo ili spaljuje oko kuće kako je naučio. Odlaganje ili razvrstavanje otpada preopterećuje većinu i nebi se trebalo više vršiti takav veliki pritisak na narod. Zgodnije je bacit gdje stigneš.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.