Mostar: Inspekcija naložila zatrpavanje rupe ispred zgrade, ali ona je još uvijek otvorena

Stanovnike zgrada Sokola u ulici kneza Domagoja u centru Mostara smeta stalno izvršavanje radova i intervencija bez njihove dozvole.

Problemi su počeli prije godinu dana kada je u dvorištu njihovih zgrada preko vikenda iskopana misteriozna rupa, javlja BHT.

Inspektor je izišao, rupu je ogradio i naložio je, budući da nema dozvolu, da se kopa ovakva rupa da se ona zatrpa. Investitor se žalio županijskom ministartsvu, oni su također odbili i naredili da se rupa zatrpa. Od tog dana mi stanari ništa ne znamo iako smo tražili od odjela za urbanizam da nam kažu što je, kazala je stanarka zgrade Boška Ćavar.

Rupa koja je trebala biti podloga za podrume nove stambene zgrade trebala je biti zatrpana najkasnije do mjeseca svibnja ove godine. Pet mjeseci poslije, puna je smeća, a vizualni izgled dvorišta na koje su stanari nekad bili ponosni sada je zauvijek promijenjen.

Ako već treba da se to sanira narodskim riječnikom, da se zatrpa, da se odradi, da se koliko-toliko park stavi u stanje kao što je bilo prije, malo zelenila okolo, da se vozila ne mogu parkirati unutra i da se sačuva ovo bar malo zelenila sto je ostalo u centru grada, ističe druga stanarka Božena Šehović.

Iako su na vrijeme dobili naš upit o sanaciji rupe u dvorištu zgrada, ni investitori ni predstavnici grada nisu dali odgovor kada bi stanari mogli očekivati povratak dvorišta u prvobitno stanje.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.