Mostar: HKUD “sv. Ante – Cim” u utorak obilježava Proslavu sv. Ante i “Dan Cima”

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “sv. Ante – Cim” iz Mostara u utorak, 12. lipnja 2018. godine obilježava Proslavu svetog Ante, Dan HKUD – a “sv. Ante – Cim”, Dan Cima te Smotru folklora.

Toga dana će u Cimu biti obilježene i Lipanjske zore te Dan cimske škole.

Protokol:

17:15 Cim – Gorica – spomenik

18:00 Trg III. Cimske bojne – spomenik

18:30 Smrčenjaci – spomen ploča

Svečani mimohod prema crkvi svetog Ante

19:00 Sveta misa u svetom Anti

20:15 Kulturno – zabavni program na školskom igralištu

*Uobičajeno gradski autobus vozi do Gorice, na Trg III. cimske bojne i Smrčenjake.

Kao i dosadašnjih godina ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji  HKUD „sv. Ante – Cim“ Mostar upriličit će nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ovog kulturno – zabavnog programa.

Uz domaćine, koncert će obogatiti prijateljska foklorna društva, a u zabavnom dijelu večeri očekuje Vas grupa „Konoba“.

  1. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. 1993. godine u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno sa preživjelim članovima drevnog Društva sv. Ante i podmladkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD „sv. Ante – Cim“ Mostar.

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda. Sa sobom nosi vedrinu i raznolikost narodnog stvaralaštva.

Rad Društva obuhvaća sve uzraste, počevši od najmlađih školaraca i školarki, potom mladih srednjoškolskog uzrasta, studentskog uzrasta, rekreativne skupine kao i onih starijih, koji vjerno čuvaju izvorni narodni folklor našeg kraja i naroda.

Ističu se brojni nastupi u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Italiji, Njemačkoj, Češkoj i Grčkoj, stoji u priopćenju.

Ne zaboravite: “Mi smo 26 godina sa Vama i za Vas!”

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.