Mostar domaćin završnog događaja “Cycling Rural Walking Fair”

U okviru projekta “Cycling Rural”, kojeg financira Europska unija, ljubitelji biciklizma, prirode i outdoor aktivnosti imat će priliku 22. i 23. rujna sudjelovati na posljednjem u nizu događaja “Cycling Rural Walking Fair”, koji će se održati u Mostaru na platou ispred Mepasa Malla u vremenu od 14 do 19 sati.

Cycling Rural Walking Fair za svrhu ima podizanje svijesti o ruralnom biciklizmu i upoznavanju šire publike sa svim biciklističkim trasama na području zapadne Hercegovine i Crne Gore, kao i bike friendly lokacijama, priopćili su organizatori.

Uz Walking Fair biti će organizirana i Mostarska biciklijada povodom Europskog dana bez automobila u organizaciji Biciklističkog kluba Mostar s početkom u 17 sati.

U sklopu ove promocije, posjetiteljima će biti predstavljene formirane biciklističke trase, bike friendly lokacije kao i aranžmani koji pružaju posjetiteljima iskustvo uz pomoć obučenog vodiča na području zapadne Hercegovine i Crne Gore.

Svi posjetitelji eventa imati će priliku iskusiti vožnju po formiranim trasama uz pomoć virtualnog bicikla s vizualnim prikazom ruta putem aplikacije, a predstavljene biciklističke trase moći će se preuzeti putem QR koda ili u fizičkom obliku u vidu mape.

Projekt Cycling Rural pokrenut je s ciljem povezivanja sve četiri općine zapadne Hercegovine kroz biciklističke rute, te na taj način i integriranja kulturne i prirodne baštine u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolazit će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva.

Projekt će uvesti standard kvalitete kao što je „Bike Friendly Concept“ te će se na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i ŽZH, odnosno do diversifikacije turističke ponude u obje regije.

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” provodi se u okviru EU Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Vrijednost projekta iznosi oko 500.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca, priopćeno je iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.