Mostar domaćin Državnog mažoret prvenstva

Državno mažoret prvenstvo održat će se u nedjelju, 29. svibnja u sportskoj dvorani na Bijelom brijegu u Mostaru.

Mostarske mažoretkinje su suorganizator natjecanja zajedno sa Nacionalnim mažoret savezom.  Na prvenstvu će sudjelovati mažoretkinje osam gradova: Busovače, Čapljine, Čitluka, Gruda, Kiseljaka, Mostara, Novog Travnika i Rame a procjenjuje se da će na natjecanju nastupiti oko 500 mažoretkinja.

Mažoretkinje će se natjecati u formacijskom i neformacijskom programu a ove godine na prvenstvu će svoje snage odmjeriti 58 neformacija i 28 formacija i to raspoređenih u 3 dobne skupine – kadetkinje ( 8- 11 godina), juniorke ( 12-14 godina) i seniorke ( 15 godina i više).

Mažoretkinje će se natjecati raspoređene i ovisno s kojim rekvizirom se natječu- pomponima ili mažoret štapom.

Mostarske mažoretkinje natjecati će se sa svoja tri tima– kadetkinjama, juniorkama i seniorkama sa ukupno 40 natjecateljica i a svoje vještine u mažoret plesu prezentirati će i 30 malih mažoretkinja u nenatjecateljskom dijelu programa.

Inače, Nacionalno mažoret prvenstvo službeno je i najviše i jedino Državno natjecanje mažoretkinja za titulu prvaka Bosne i Hercegovine u mažoret vještinama.

Nacionalni mažoret Savez sljedbenik je prvog Saveza mažoretkinja Federacije Bosne i Hercegovine koje se organiziraju od 2001.godine.

Svečano otvorenje prvenstva na rasporedu je u 10:30 nakon čega slijedi i početak službenog dijela natjecanja.

U prvom dijelu dana na programu su neformacijske kategorije a onaj najatraktivniji dio programa– formacijski ples na rasporedu je od 15:45 do 18 sati.

Ovim putem pozivamo mostarce da podrže svoje mažoretkinje na njima najvažnijem događaju u godini, stoji u priopćenju.

Prijatelji i sponzori ovogodišnjeg državnog prvenstva: Grad Mostar, Sportski Savez grada Mostara, Vlada HNŽ, Elektroprivreda HZHB Mostar, HT ERONET, Leda, Pekarna Suncokret, Cvjećarna Masline, MAR- TOM, Glory decor.

Za više informacija 063 316 529 Anja Puhalo Nikolić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.