Mostar: Dok je Vlada uručivala vozila, Sindikat policije HNŽ-a najavio štrajk u srijedu

Dok su u utorak čelnici Vlade HNŽ i resorni ministar pripadnicima MUP-a uručivali nova vozila, Sindikat policije Hercegovačko-neretvanske županije za srijedu je najavio štrajk upozorenja.

Nastavak je to godinu dana nesporazuma između poslodavca, u ovom slučaju Vlade i sindikata, a sve zbog neizvršavanja pravomoćnih sudskih presuda i ometanja procedura štrajka.

“Sva je isto kao i prije mjesec i po kad smo najavljivali prosvjedne šetnje, ništa od obećanja nije ispunjeno. Sramota je da Vlada ne provodi presude i na taj način krši zakon, posebno na nama, organima prisile, to je nečuveno i nije zabilježeno ranije”, kazao je za Klix.ba, predsjednik Sindikata policije HNŽ Kemal Đono.

Problem je vezan za prava policajaca iz sudskih sporova s Vladom Hercegovačko-neretvanske županije po kojem ona prema pravomoćnim presudama policajcima treba isplatiti oko 12 milijuna KM, a sve zbog nepoštivanja odredbi kolektivnog ugovora.

“Svjedoci smo silovanja procedure, ucjena, Vlada spinuje da je stanje idealno, a daleko od toga da je tako. Godinu dana probamo organizirati generalni štrajk, ali nam ne dopuštaju, ne određujući poslove policije koji se ne mogu prekidati. Imenovani arbitar to nije uradio, a to mu je bio zadatak”, kaže je Đono.

Sve organizacijske jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije prestaat će s radom u srijedu od 10 do 11 sati. Javno okupljanje nije najavljeno, iako sam Đono nije kazao da se ono ne može i dogoditi.

“Ako nezadovoljstvo preraste granice, možda bude i javnog okupljanja. Ovo je problem koji se treba riješiti. Mi radimo isto kao i kolege iz ZHŽ, kojima je štrajk proglašen nezakonitim, ali sve je to tumačenje propisa kako Vladi odgovara”, zaključio je Kemal Đono, predsjednik Sindikata policije HNŽ.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.