Mostar dobiva “Visitor centar”, investicija vrijedna 418.000 eura

Iz fonda Europske unije, tj. iz programa IPA Jadranski program prekogranične suradnje 2007. – 2013., Gradu Mostaru, Službi za gospodarstvo, odobren je projekt HERA (Održivo upravljanje turizmom i baštinom jadranskoga područja) uz partnerstvo Republike Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Italije, Albanije i Grčke, prenosi Večernji list.

Baština Hercegovine

Vrijednost projekta je 418.000 eura, od čega 192.000 eura idu za građevinske radove i rekonstrukciju objekta, a ostalo za opremanje. Dodatno financiranje od Europske unije, prema zahtjevu Grada Mostara, je 62.000 eura i sufinanciranje Grada Mostara u visini od 200.000 eura. U sklopu projekta uspostavlja se turistički centar “Visitor centar”, koji će biti opremljen najsuvremenijom opremom i tehnologijom, odnosno informacijsko-komunikacijskim rješenjima.

Koristeći modernu multimedijalnu opremu, u Visitor centru prikazivat će se bogata kulturno-povijesna i prirodna baština Hercegovine. U cilju uspostavljanja ovoga turističkog Visitor centra, Grad Mostar identificirao je objekt Kulturnoga doma na Buni kao odgovarajući za taj projekt, a sve u cilju obogaćivanja turističke i kulturne ponude na području Bune.

Objekt će biti u funkciji već sada, u siječnju ove godine.

Business Service Center (BSC), koji je u sklopu Gradske uprave Mostar, prijavio se za projekt koji financira UNDP, a riječ je o programu potpore zapošljavanju kroz javne radove za dugoročno nezaposlene i socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Potpora zapošljavanju

Projekt će financirati UNDP s 50.000 KM, a Grad Mostar sudjelovat će s 12.500 KM. Bit će realiziran s partnerima projekta, a to su Centar za socijalni rad Mostar, Zavod za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije i Javno poduzeće Komunalno Mostar. Ovim projektom bit će obuhvaćeno trideset korisnika, a planirano je da program javnih radova traje od 1. travnja do 31. srpnja 2017. godine, navodi se u podacima iz Gradske uprave Mostar.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: