Mostar dobio prvi natkriveni parking za bicikla

U nedjelju je u kampusu Sveučilišta u Mostaru svečano otvoren prvi natkriveni parking za bicikla u Mostaru.

Na otvaranje su stigli i biciklisti iz Sarajeva točnije članovi Udruge Giro di Sarajevo koje su kod Jablanice dočekali članovi BK Mostar.

Autor idejnog projekta i suradnik za infrastrukturu Udruge Giro di Sarajevo, koji je sa svojim timom projektirao parking, Damir Margeta, naglasio je kako parking kapaciteta 10 mjesta odlikuju nadstrešnica kojom su bicikli u potpunosti zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uslova i takozvani ”A stalci” koji predstavljaju najkvalitetnije rješenje za odlaganje bicikala na javnim površinama.

”Prednost ovih stalaka, u odnosu na ‘U stalke’ je lakše vezivanje dječjih i ženskih bicikala. Tu je i sigurnosna naljepnica koja sadrži jednostavno, ali korisno uputstvo za bicikliste o mjerama zaštite kao što su pravilni načini vezivanja i primjena odgovarajućih brava”, pojasnio je Margeta.

Kao prvo natkriveno parkiralište za bicikla u Mostaru, ovaj objekt značit će korak naprijed u razvoju biciklističke infrastrukture grada, koji je vrlo pogodan za razvoj gradskog biciklizma. Parkiralište bi trebalo predstavljati model-objekt za daljnu izgradnju biciklističkih parkirališnih kapaciteta te se može replicirati i na mnogim drugim lokacijama u gradu.

Primarno, bit će na usluzi studentima i osoblju svih fakulteta Sveučilišta.

Nakon Banja Luke, gdje smo bili prošle nedjelje na otvaranju istog objekta kojeg smo poklonili tamošnjim studentima, drago nam je da smo to isto uradili i za studente Sveučilišta u Mostaru i nadam se kako će parkiralište aktivno koristiti i studenti i profesori – izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing odjela tvrtke “Lactalis BH“, ujedno najavivši kako će u idućem razdoblju u još tri bh. grada biti postavljeno slično parkiralište.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.