Mostar: Četverostruko slavlje u Cimu trajalo do kasno u noć

Mještani Cima, mostarskog prigradskog naselja su jučer višestruko slavili; tradicionalni blagdan sv.Ante, Dan Treće cimske bojne, Lipanjske zore, obljetnicu oslobađanja doline Neretve od JNA i srpsko-crnogorsnih rezervista i Dan Osnovne škole Cim, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Proslava je počela u jutarnjim satima kada su učenici Osnovne škole Cim u novoizgrađenoj dvorani, kojoj još samo parket nedostaje, a i on će, kažu biti postavljen do kraja godine, priredili prigodan program.

Proslava u kojoj je sudjelovao veliki broj mještana Cima nastavljena je u večerenjim satima, nastupima kulturnoumjetnička društva s tradicionalnim, izvornim pjesmama i plesovima. Na pozornici na igralištu iza osnovne škole smjenjivala su se a; HKUD Sv. Ante Cim, “Ganga” iz Širokog Brijega, “Vrila” iz Dobriča, “Brotnjo” iz Čitluk i “Seljačka sloga” iz Trebižata.

Nakon folkloraša svojim sumještanima Antonio Čarapina premijerno je otpjevao pjesmu “Nema Cima do Rima”, te nekoliklo svojih hitova, da bi potom Cimaljčane do kasno u noć zabaljala grupa Laguna.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.