Mostar: Čeh htio fotografirati Tekiju, poskliznuo se i upao u rijeku

U Blagaju je jučer poslijepodne, u neposrednoj blizini čuvene Tekije na vrelu Bune, teško povrijeđen češki državljanin koji se poskliznuo s visine od oko dva metra, prekoputa ovog objekta, nakon čega je udario glavom od kamen te upao u rijeku Bunu.

Uz vrisku turista u dvorištu Tekije, nesretnom Čehu su odmah u pomoć priskočili dva člana Udruge “Blagaj-City”, koji su se nalazili u čamcu kod Vrela, nakon čega su pozvali Hitnu pomoć.

On je, najprije, dovezen u Županijsku bolnicu “dr.Safet Mujić”, a potom je prebačen u SKB Mostar. Neslužbeno, zadobio je ozljede glave.

U Operativnom centru MUP-a HNŽ sinoć je, pak, kazano da samo raspolažu informacijom da je živ, dok dežurni tužitelj uopće nije bio obaviješten o slučaju.

Mještani koje su zatekli na licu mjesta kazali su da je Čeh imao namjeru fotografirati Tekiju te da se poskliznuo, dok su kružile informacije da se uplašio od velikog kamena koji se sručio niz litice te je, instiktivno, načinio pokret tijelom, zateturao i pao.

“Baš je bilo mnogo krvi, kažu, tri ručnika su bila natopljena. Evo, vidite i sada ima tragova. Možda je prava sreća što je upao u hladnu Bunu da ne iskrvari još više. Bio je pri sebi kad je došla Hitna”, ispričao je novinaru Dnevnog lista na licu mjesta jedan od mještana.

Svega 10 minuta nakon ovog događaja, do Tekije je došlo drugo vozilo Hitne pomoći, jer je jednoj djevojci iz Turske pozlilo.

(Avaz.ba)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.