Mostar će biti siguran tijekom dočeka Nove godine

Mostarci i svi posjetitelji mogu se osjećati sigurno za doček Nove godine, a policija je aktivirala snage koje ima na raspolaganju.

”Imamo urađen operativni plan ‘Mirni blagdani’, a napravljen je plan i za doček Nove godine. Imamo odgovarajući broj ljudi koji će osigurati da građani Mostara mirno provedu blagdane. MUP i Policijska uprava Mostar osigurat će sigurne blagdane i građanima i njihovoj imovini”, rekao je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Marić je istaknuo da će javni red i mir biti na odgovarajućoj razini, te da do sada nije bilo nikakvih nepravilnosti i prijetnji.

”Radimo stalno na sigurnosnoj prosudbi, naši inspektori i policijske službe su na terenu i sve nepravilnosti koje bi mogle narušiti javni red i mir sankcioniramo i djelujemo preventivno”, rekao je Marić, dodaši kako će na raspolaganju za doček biti i jedinica za podršku.

Inače, policija apelira na građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, te da svi koji budu na otvorenom poštuju upute policije, da ne remete javni red i mir, te da se suzdrže od pretjeranog konzumiranja alkohola, naročito ako će voziti nakon toga.

Bljesak podsjeća da MUP Hercegovačko-neretvanske županije od 19. prosinca ove godine do 15. siječnja sljedeće godine provodi akciju “Mirni blagdani”. U ovom vremenskom razdoblju su pojačane policijske ophodnje s ciljem suzbijanja neovlaštene prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih naprava, točenje i prodaja alkohola maloljetnim osobama, korištenje i prodaja nedozvoljenih narkotičkih sredstava te upravljanje motornim vozilima u alkoholiziranom stanju.

(Bljesak.info)

Komentiraj: