Denis Lasić: Ulažemo 20 mil. 
KM u brze ceste oko Mostara

U brze ceste oko Mostara bit će uloženo 20 milijuna KM, a kroz idućih mjesec dana počinje gradnja dionice autoceste u Hercegovini, točnije dionica Počitelj – Zvirovići, rekao je ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić u intervjuu za Večernji list.

“Kako je neizvjesno hoće li i kada biti usvojen Zakon o izmjenama zakona o trošarinama Bosne i Hercegovine kojim je predviđeno izdvajanje dodatnih sredstava iz maloprodajne cijene naftnih derivata, pokrenuli smo inicijativu da se iz akumulirane dobiti javnih poduzeća u Federaciji BiH izdvoji dio sredstava i usmjeri u financiranje izgradnje prioritetnih infrastrukturnih projekata brzih cesta i najznačajnijih magistralnih cesta”, rekao je Lasić.

Dodao je kako je odlučeno i da se za iste namjene usmjere sredstva iz klirinškog duga Ruske Federacije u iznosu od 107,000.000 KM.

Vlada Federacije BiH se opredijelila za ovo rješenje kako bi se održao kontinuitet u realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata”, rekao je.

Govoreći o kriterijima po kojima su birani projekti koji će biti financirani na ovaj način, Lasć je rekao kako su se kod utvrđivanja liste projekata opredijelili za brze ceste koje su predviđene Prometnom strategijom Federacije BiH.

“Kako se radi o zahtjevnim projektima, ovo su uglavnom inicijalna sredstva pa se nadamo da će se, po realizaciji ovog programa, iznaći dodatna sredstva za nastavak aktivnosti na ovim projektima”, rekao je, između ostalog, Lasić.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

Komentiraj: