Mostar: ATU Bona donirala 20 kanti za otpad kućanstvima na Buni

U sklopu ekološke akcije, koju provodi Agroekološka turistička udruga (ATU) Bona iz Bune, u subotu je u Domu kulture u Buni kod Mostara upriličena dodjela kanti za otpad za 20 kućanstava.

Nakon što su na inicijativu mještana Bune uklonjeni zeleni otoci s kontejnerima za otpad, odvoz otpada se vratio na stari režim, a to je po kućanstvima i ulicama.

Želeći pripomoći na svaki mogući način da ovakav sustav odvoza otpada trajno funkcionira, ATU Bona se odlučila i provela u djelo projekt nabave 20 vanjskih kanti za otpad kapaciteta 120 i 240 litara za 20 kućanstava u Buni.

Ovo je samo jedan u nizu ovakvih projekata koje ATU Bona namjerava provoditi s ciljem podizanja svijesti žitelja Bune prema ekologiji i s ciljem potpore trajno održivom sustavu odvoza otpada po kućanstvima, te uključenosti žitelja u redovitom izmirivanju svojih obveza prema JP Parkovi.

Cilj je podizanje ekološke svijesti kod mještana Bune

Vizija i ključ razvoja Bune leži u činjenici da je Buna turističko mjesto kojemu treba oživjeti turistički duh, a zeleni otoci s kontejnerima se više ne uklapaju u takvu viziju razvoja Bune jer su se u njima i oko njih nakupljale prevelike količine otpada kojega, realno, nisu odložili samo mještani za čije su kvartove bili lokacijski i namijenjeni.

Svjesni te činjenice članovi ATU Bona su došli do zaključka da je potrebno na svaki mogući način pripomoći trajno održivom sustavu odvoza otpada po kućanstvima.

ATU Bona će u okviru svojih mogućnosti, nastaviti provoditi ovakve ili slične akcije, kao doprinos životu žitelja Bune u čišćem i ugodnijem okolišu, priopćeno je iz Agroekološke turističke udruge Bona iz Bune.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.