Mostar: 800.000 KM za subvenciju niskotarifnih letova

Nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici održanoj u petak dala suglasnost na Sporazum o subvencioniranju troškova nastalih pružanjem usluga izravnih letova niskotarifnoga avioprijevoznika Eurowings, u ponedjeljak je taj Sporazum potpisan.

Ovaj Sporazum potpisali su dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara i Marin Raspudić, ravnatelj Zračne luke Mostar.

Za subvenciju letova Grad Mostar je u Proračunu za 2018.  izdvojio 300.000 KM, a Vlada HNŽ-a 500.000 KM.

Vlada HNŽ je u Proračunu za 2018. godinu osigurala 500.000 KM za subvencioniranje letova. Također, obvezali smo se na to da ćemo i u proračunima za razdoblje od 2019. do 2023. godine osigurati financijska sredstva za tu nakanu, kazao je predsjednik Herceg nakon potpisivanja Sporazuma.

Vlada je dala suglasnost na Sporazum uzimajući u obzir činjenicu da Međunarodna zračna luka Mostar obavlja usluge od općega ekonomskoga interesa te doprinosi mobilnosti građana i prometnom povezivanju Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije sa širim okruženjem.

Na današnjem potpisivanju Sporazuma nazočan je bio i Stjepan Krasić, ministar prometa i veza HNŽ-a.

Vlada HNŽ-a izdvaja pola milijuna KM za niskotarifne letove

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.