Mostar: 40-ak romskih obitelji ostalo bez krova nad glavom

U južnom dijelu Mostara, iza Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales”, u srijedu je, po naređenju gradskih vlasti bagerima porušeno improvizirano romsko naselje u kojem je živjelo 40-ak obitelji.

Nakon što su prethodnih dana obavješteni da napuste objekte (bivše vojne barake), u kojima su živjeli, u srijedu oko 9 sati na ovoj lokaciji su se pojavili bageri, koji su u potpunosti porušili sve ovdje postojeće objekte.

Načelnik Odjela društvenih djelatnosti grada Mostara Božo Ćorić rekao je za Mostarski.ba da su objekti porušeni prvenstveno iz sigurnosnih razloga, ali ponajviše iz razloga što su godinama predstavljali potencijalni dom Romima koji u Mostar dolaze zbog skupljanja sekundarnih sirovina ili prošnje.

Ovdje su, kaže Ćorić, bili smješteni Romi koji nemaju boravište u Mostaru, naglašavajući kako je ovo jedna od mjera koje gradske vlasti preduzimaju kako bi riješile dugogodišnji problem u Mostaru.

Prema njegovim riječima uskoro će se u rješavanje ovog problema uključiti i policija , koja će provjeravati imaju li Romi koji žive u Mostaru potvrdu o prebivalište, te će im se , ukoliko je nemaju, oduzeti boravište.

(www.jabuka.tv)
5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.