MOST predstavio kandidate za 11. izbornu jedinicu i suradnju s HRS-om

Čelnici MOST-a u petak su predstavili svoju listu za 11. izbornu jedinicu i suradnju s Hrvatskom republikanskom strankom BiH te poručili hrvatskim državljanima izvan Hrvatske da konačno mogu birati autentične i karakterne predstavnike.

Možemo reći da će ovim savezom hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i dijaspori konačno imati autentične, karakterne i suvisle predstavnike koji će u Hrvatskom saboru zastupati interese hrvatskog naroda u BiH i dijaspori, poručio je politički tajnik MOST-a Nikola Grmoja na konferenciji za novinare u stranačkoj središnjici.

Dodao je da će boriti se za jednakopravnost i upozoravati na korupciju, klijentelizam i nepotizam koji je, kako je rekao, svima vidljiv kod hrvatskih predstavnika u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da dijaspora u nekim državama, zbog koronakrize, neće moći glasovati na parlamentarnim izborima 5. srpnja, kandidat na listi MOST-a Nino Raspudić ustvrdio je da reakcije premijera Andreja Plenkovića pokazuju nastavak HDZ-ove politike prezira prema Hrvatima izvan Hrvatske.

Promatraju ih kao intelektualno potkapacitirano biračko tijelo koje će im osigurati tri mandata bez obzira što oni čine, ustvrdio je. Rekao je i da dijasporu i njihove investicije u Hrvatskoj nitko ne želi jer to remeti neke ustaljene sheme.

Raspudić: Nećemo dopustiti da se BiH pretvori u srpsko-bošnjačku federaciju

Ustvrdio je također da se Bosna i Hercegovina sve više pretvara u srpsko-bošnjačku federaciju.

To nećemo i ne želimo dopustiti, poručio je, dodavši da je Hrvatska dužna miješati se u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine onda kada su daytonska načela narušena, a to je nametnutim promjenama izbornog zakona.

Predstavljamo našu listu za XI. izbornu jedinicu.

Govore Nino Raspudić, Slaven Raguž i Nikola Grmoja!

#HrvatskaSeBudi

Objavljuje MOST nezavisnih listaPetak, 12. lipnja 2020.

Raspudić je rekao da su pri biranju partnera u dijaspori tražili čiste, čvrste i mlade ljude, beskompromisne borce za ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, a ne, kao je rekao, pseudohrvatsku oporbu Draganu Ćoviću koja je spremna za siću prodati se sarajevskoj politici i biti njihove marionete.

Hrvatski državljani koji žive izvan Hrvatske konačno imaju alternativu. Pozivam ih da – unatoč svemu što je učinjeno da izlaznost bude što manja, unatoč tome što u nizu zemalja neće biti moguće glasovati i što se ne omogućuje dopisno glasanje – da izađu i iskoriste svoje pravo i ne daju da ih se spriječi, poručio je Raspudić.

Na pitanje što misli kako će proći u II. izbornoj jedinici gdje su mu protukandidati Miroslav Škoro i Gordan Jandroković, kratko je odgovorio: Škoro se dvaput učlanio u HDZ, Jandroković jedanput, a ja niti jednom.

Raguž: Hrvati u BiH prvi put mogu glasovati za one koji će brinuti o njihovim realnim problemima

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž rekao je da su pristali na suradnju s MOST-om jer je po prvi put u povijesti Sabora jedna politička opcija iz Hrvatske ispoštovala politički subjektivitet Hrvata u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu.

Rekao je da je hrvatski narod u BiH obespravljen ne samo djelovanjem međunarodne zajednice, djelovanjem unitarističke politike Sarajeva i separatističke politike iz Banja Luke, nego i djelovanjem koruptivno klijentelističke i neokomunističke politike aktualnog političkog vodstva Hrvata u BiH.

Po prvi put Hrvati u BiH i iseljeništvu sada mogu glasovati za ljude koji će jasno i artikulirano brinuti se o realnim problemima s kojim žive, poručio je.

MOST-ova lista za 11. izbornu jedinicu
 1. Slaven Raguž
 2. Ivana Ćubela
 3. Tvrtko Milović
 4. Vesna Šunjić
 5. Ivica Brešić
 6. Mirko Vasilj
 7. Danijela Prce
 8. Daniel Rezo
 9. Monika Zovko
 10. Slaven Bevanda
 11. Kristina Mandić
 12. Tomo Bandić
 13. Dragana Džalto
 14. Dalibor Ravić

(Hina)

23 komentara

 • Moj Nino, avion si za te ljude iz Mosta ada ne kažem ove klaune iz HRSa. Sretni ti ali bojim se da ćeš možda biti samo jedan od par mandata Mosta.

 • ajmo HDZ jedva čekamo vaše primjedbe sugestije i prijedloge i radujem se vašim komentarima…ne radni je dan pa se bojim da će biti malo komentara sa vaše strane

  • Neradni se piše skupa. A što se tiče kve ekipe, jedni jedva prelaze prag u Hrvatskoj, drugi u BiH u 7-8 godina postojanja imaju 2 vijećnika 😂Opasna ekipa nema šta. Škoro je Most poklopio tako da su manje više nebitni za ove izbore, proći će im samo Nino i žena mu najvjerojatnije, možda još jedno dvoje.

 • Kako HDZ botovi su spremni heh..
  Ajd nek Vaš Vođa malo proradi na tome da nešto uradi za narod u zadnjih 30 godina..
  Uhljebi jedni, al niste ni svjesni da pravdanl uvijek stigne. Uvijek

  • Jašta, dovoljno je zagalamiti negdje i odmah eto entiteta, eto poslova itd. Ko je nam jaka pozicija da se kako izborimo sami

 • Pa jedina koja bi vrijedila na listi je Antonija Banozic a nje nema na listi…sve preko 300 glasova bit će iznenađenju ravno snijegu u 8. mjesecu

  • Sramota!

   Tvrtko Milović je Hrvat, to što su mu određeni preci iz istočne Hercegovine ne znači ništa. Genetski je to sve isto s desne i lijeve strane Neretve, samo su se njegovi malo kasnije vratili na katoličanstvo. 🙂

   • @ Veselčje naše: Što to kakoćeš čeprkalo? Kakve veze ima odakle je tko? Evo, i ja sam iz istočne Hercegovine. Znači li to da sam manji Hrvat i manje vrijedan? Mrš gadu udbaški, mrš!

 • Sjeća li se itko kako su ovi iz HRS skupa sa HDZ partijom krali glasove na Kočerinu, gdje se i danas vuku repovi i u tužiteljstvu ŽZH i u gradskom poglavarstvu ŠB.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.