Morate u Crnu Goru? Cijena testa na koronu košta oko 200 KM

COVID-19 Koronavirus testovi, liječnička ruka koja provodi testove.
Građani Bosne i Hercegovine koji žele u Crnu Goru od danas moraju sa sobom imati potvrdu o negativnom testu na koronavirus.

Mnogi će zbog toga odgoditi putovanje, ali oni koji ne žele mijenjati svoje planove morat će za testiranje izdvojiti oko 200 KM po osobi.

Naime, ulazak u Crnu Goru od danas će biti moguć samo uz obavezni PCR test na COVID-19 akreditiranog laboratorija iz Bosne i Hercegovine star maksimalno 48 sati.

U BiH moguće je izvršiti komercijalno testiranje na koronavirus u tri grada, Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru. U Sarajevu testiranje vrši Veterinarski fakultet, odnosno Laboratorij za molekularno-genetička i forenzička ispitivanja, a cijena testiranja s uračunatim PDV-om iznosi 198,90 KM, prenosi Klix.

Sveučilišna klinička bolnica Mostar također je omogućila komercijalno testiranje osobama koje putuju u inozemstvo po cijeni od 215,20 KM.

Komercijalno testiranje na koronavirus u našoj zemlji obavlja i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske koje također za jedan test traži oko 200 KM.

Crna Gora zatvorila granicu s BiH

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.