Monsinjor Hoser: Festivala mladih najvjerojatnije neće biti ove godine

Apostolski vizitator za župu Međugorje, nadbiskup Henryk Hoser, dao je ekskluzivan intervju za Radiopostaju Mir Međugorje.

Govorio je o različitim temama, najprije o tome što se sve može pozitivnoga izvući iz cijele pandemije koronavirusa.

Ovaj trenutak  je prigoda da se obitelji preporode u zajedničkom životu i zato je ovo vrijeme za nas posve jedinstveno. Iskreno govoreći,  osim svih opisa ove situacije u statistikama zaraženih, u statistikama bolesnih, ozdravljenih,  itd. istovremeno imamo i statistike koje se tiču ekonomije i perspektive budućnosti, ali s druge strane imamo i jedan znak za cijeli svijet, kazao je mons. Hoser odgovarajući na pitanje hoće li se ove godine održati Festival mladih.

Svi mi čeznemo za Festivalom mladih jer je to bio najvažniji događaj u cijeloj godini u Međugorju, ali smo naravno ovisni o epidemiološkim prilikama.  Ako se ovo zadrži, nažalost moći će biti samo neki virtualni susret s Međugorjem, ali ne stvarni, fizički, da bi ljudi mogli doći, jer ne samo da su granice zatvorene nego i prijevoz ne funkcionira. Stoga nema čak ni uvjeta za doći tamo i prema tome najvjerojatnije Festivala mladih neće ni biti ove godine, istaknuo je nadbiskup Hoser dodajući kako će se konačna odluka znati koncem lipnja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.