Mogherini: Jedna od glavnih poruka za BiH je reforma Izbornog zakona

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku, Federica Mogherini je u ponedjeljak pozvala na što brže formiranje vlasti u BiH, najavivši da će se ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a ponovno u prosincu razgovarati o toj zemlji,  a dodala je i da se BiH primarno treba fokusirati na reformu Izbornog zakona.

Postoji dogovor među svim ministrima vanjskih poslova zemalja Europske unije da moramo održati vrlo intenzivan rad sa svim političkim liderima u BiH te da ćemo se vratiti na pitanje Bosne i Hercegovine na sastanku Vijeća za vanjske poslove u prosincu, rekla je Mogherini.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a raspravljali su na zahtjev Hrvatske o stanju u BiH nakon izbora održanih 7. listopada. Sastankom je predsjedavala visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini, prenosi Hina.

Tri su glavne poruke koju su ministri poslali Bosni i Hercegovini – da se vlast formira što je prije moguće, drugo da se 100 posto fokusira na reformsku agendu, koju građani BiH, pogotovo mladi, očekuju, a što je povezano s europskom perspektivom zemlje. Također se treba fokusirati na reformu Izbornog zakona i na zabrinutost koja iz toga proizlazi, rekla je Mogherini na konferenciji za novinare nakon sastanka.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.