Modrić priznao utaju poreza i nagodio se sa španjolskim sudom

Luka Modric sudjenje utaja poreza

Luka Modrić priznao je krivnju u slučaju utaje poreza u Španjolskoj, javlja El Mundo. Isti izvor navodi da je uplatio blizu milijun eura kako bi izbjegao moguću kaznu zatvora. Navodno je kapetan hrvatske reprezentacije novac htio uplatiti i prije saslušanja pred sucem kao znak dobre volje.

Luka Modrić tek se treba pojaviti pred sudom oko 11.30 sati. Pred sudom se nalazi hrvatski novinar Miho Dobrašin koji je za Gol.hr javio da je informaciju o nagodbi provjerio s Državnim odvjetništvom koje mu nije htjelo ništa potvrditi dok se Modrić ne pojavi na sudu. No, El Mundo je Modrićevu namjeru saznao iz izvora u Poreznoj upravi.

Optužnica protiv Modrića i njegove supruge podignuta je koncem prošle godine, a prema pisanju španjolskih medija tereti ga se da 2013. i 2014. nije platio oko 870.000 eura poreza.

Preko tvrtke koju je sa suprugom osnovao u Luksemburgu, prema objavljenim dokumentima Football Leaksa, Modrić je naplaćivao prihod od sponzora. Modrićev madridski odvjetnik, koji brani i Cristiana Ronalda, cijeli slučaj jučer nije želio komentirati.

U Luksemburgu je osnovao tvrtku, prenio svoja prava i ono što je on faktorirao iz te tvrtke prema Real Madridu je sigurno nešto što porezni savjetnici kluba znaju je li dopustivo ili nije, rekao je za Novu TV Vlado Brkanić, porezni stručnjak.

Modrić je jedan od nekoliko bivših i sadašnjih igrača Real Madrida protiv kojih je podignuta optužnica. Njegov suigrač, lijevi bek Real Madrida Marcelo (29), priznao je na sudu utaju gotovo 500.000 eura poreza te se obvezao uplatiti navedeni iznos, javlja Gol.hr.

Podsjetimo, Luka Modrić pod povećalom je i hrvatskoga tužiteljstva. U Osijeku je protiv njega pokrenuta istraga. Tereti ga se za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima. USKOK-u je, tvrde, govorio jedno, a na sudu promijenio iskaz. Tužiteljstvo tek treba prikupiti i dokaze da je Modrić lagao, a onda bi ga i u Hrvatskoj mogla dočekati optužnica.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj: