Moamer Gadafi pokopan na tajnoj lokaciji u libijskoj pustinji

Bivši libijski vođa Moamer Gadafi, ubijen prije pet dana, pokopan je na jednostavnom obredu, prema muslimanskim običajima, na tajnoj lokaciji u libijskoj pustinji, izvijestio je dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC). Na istoj ceremoniji pokopan je i Gadafijev sin Mutasim.

“Gadafi i sin Motasim pokopani su u zoru na tajnom mjestu uz prigodne počasti. Više detalja o tome ćemo službeno izvijestiti naknadno”, kazao je viši dužnosnik NTC-a za britansku novinsku agenciju Reuters.

Vojni dužnosnik iz grada Misrate – u kojem su tijela bila javno izložena – potvrdio je pokope. Sudbina tijela bivšeg libijskog vođe i njegova sina izazvala je nesuglasice u Libiji sve dok početak truljenja tijela nije okončao priču.

Tijelo bivšeg libijskog vođe, njegova sina Mutasima i nekadašnjeg vrhovnoga zapovjednika libijske vojske Bakra Junisa do jučer su bila izložena u hladnjači na tržnici u Misrati, no nove su libijske bile su prisiljene zatvoriti vrata hladnjače jer su trupla, koja su počela truliti, postala prevelik rizik za zdravlje ljudi.

Borci koji su čuvali truplo Moamera Gadafija, njegova sina Motasima te Barka Junisa, pod trupla su podmetnuli plastičnu foliju jer tjelesne tekućine kapaju po podu hladnjače na tržnici u Misrati. Vrata se su stalno otvarala kako bi povorka promatrača mogla ući, a Reuters piše kako sve podsjećalo na mučnu parodiju uobičajena izlaganja tijela preminula vladara, te da motori hladnjače nisu uspijevali spriječiti brzo truljenje pa su stražari posjetiteljima dijelili i kirurške maske i tako ih štitili od smrada truleži.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.