Mnoštvo vjernika na proslavi Gospojine u Rami – Jabuka.tv

Mnoštvo vjernika na proslavi Gospojine u Rami

Župa Rama-Šćit proslavila je nebesku zaštitnicu na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U dvorištu samostanskog kompleksa i župne crkve služeno je svečano euharistijsko slavlje, koje je predvodio i pod njim propovijedao fra Janko Ćuro, definitor Bosne Srebrene i glavni urednik “Svjetla riječi”.

Riječi pozdrava, dobrodošlice, čestitke, obavijesti i zahvale izrekao je fra Andrija Jozić, župnik i gvardijan.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem uveličao je mješoviti župni zbor. Nakon završetka slavlja svete mise u dvorištu je upriličeno narodno slavlje, javlja Rama-prozor.info.

Za proslavu patrona vjernici su se i duhovno pripremali trodnevnicom. Vjernici su tijekom trodnevnice i na samu svetkovinu imali priliku pristupiti sakramentu svete ispovijedi te obaviti pučke pobožnosti (obilazak Gospina kipa i crkve).

Velika Gospa ili Gospojina u ramskome kraju štuje se od davnina i na taj dan okupi se mnoštvo vjernika. U posljednje vrijeme svetkovina Uznesenja BDM postao je i dan susreta brojnih Ramljaka, kako onih raseljenih diljem svijeta tako i onih koji su ostali u svome rodnom kraju.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Lipota Božja ta Rama.Kad je vidiš moraš se divit toj neobičnoj lipoti a sdruge strane kod nas u Širokom sinoć onoliko svita, teški krkljanac i opet sve prošlo u redu bez ijednog incidenta što je po meni za svaku pohvalu.

  • Da je pameti Rama bi mogla biti prekrasna turistička destinacija.Napravite dobar hotel sa Banjsko rekreativnim sadržajem.Narod iseli jer nema šta radite.Struju proizvoditi,a pare lopovi raznesoše i raseliše Hrvate.Preljep krajolik da ima uprave.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.