Mladoj Širokobriježanki u Sarajevu svečano dodijeljena nagrada za najljepše napisano pismo u BiH – Jabuka.tv

Mladoj Širokobriježanki u Sarajevu svečano dodijeljena nagrada za najljepše napisano pismo u BiH

Na ovogodišnjem izboru najljepšeg pisma, koje će predstavljati BiH na 49. Međunarodnom natjecanju u pisanju pisama za mlade, prvonagrađeni uradak na temu ”Što biste poručili odraslima o svijetu u kojem živimo” napisala je učenica 8.a Osnovne škole Biograci Ana Lasić.

Njezin rad ocijenjen je najboljim, i to između više od stotinu pristiglih na adrese sva tri bosanskohercegovačka poštanska operatera: Hrvatske pošte Mostar, BH Pošte i Pošte Srpske, stoga će uskoro predstavljati BiH na svjetskom natjecanju, koje već pola stoljeća tradicionalno organizira Svjetska poštanska unija.

Ususret nadolazećem Svjetskom danu pošte, svečana dodjela nagrada održala se u četvrtak, 8. listopada, u Glavnoj pošti Obala u samom središtu Sarajeva.

Unatoč tomu što se ovogodišnje natjecanje u pisanju pisama odvijalo u vremenu kad se odvijala online-nastava, lijepo je znati da učenička kreativnost nije ustuknula pred Covidom-19. Zbog toga od srca čestitam svim mladim sudionicima koji su, uinat svim zaprekama, dali svoj obol ovom renomiranom projektu. Ana Lasić je učenica kakva se samo poželjeti može – znatiželjna, vrijedna i željna dokazivanja, a uvjeren sam da će joj ova vrijedna nagrada predstavljati dodatni vjetar u leđa, izjavio je za portal Jabuka.tv njezin nastavnik hrvatskog jezika Miro Naletilić.

Širokobriježanka Ana Lasić napisala najljepše pismo u BiH

Njihovu OŠ Biograci, čiji su učenici iznimno uspješni u literarnim nadmetanjima, HP Mostar dodatno je nagradio vrijednim knjigama za školsku knjižnicu.

Prvoplasirana učenica pročitala je pobjednički uradak na ceremoniji, kojoj je nazočio i drugoplasirani Danijel Miljatović iz Donjih Agića te trećeplasirana Adna Međić iz Maglaja, a svih troje nagrađeni su novčanim nagradama i tablet-računalima.

Pristigla pisma ocjenjivalo je stručno povjerenstvo u sljedećem sastavu: Dragan Marijanović (Mostar), Hadžem Hajdarević (Sarajevo) i Branislav Janković (Banja Luka), koje je čestitalo svima na sudjelovanju u ovom uglednom nadmetanju oštrih pera, u godini u kojoj smo se svi, pa i kreativni učenici željni dokazivanja, morali prilagoditi novonastaloj pandemiji.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.