Mladići iz HKK Široki najbolji na turniru u Busovači

Mladi košarkaši iz Hrvatskoga košarkaškoga kluba Široki u finalu Mini basket festa “Busovača 2018” svladali su Posušane iz HKK Posušje i tako su ovo natjecanje završili kao najuspješniji.

Naime, Košarkaški klub “Busovača” u subotu je bio domaćin natjecanja Mini basket fest “Busovača 2018”. Riječ je o svojevrsnom festivalu košarke – natjecanju koje je okupilo skoro 400 mladih košarkašica i košarkaša iz 15-ak klubova koji djeluju pod okriljem Košarkaškoga saveza Herceg-Bosne.

Uz brojne mlade košarkašice i košarkaše, sugrađane, organizatore, domaćine i članove busovačkoga kluba, ovogodišnji Mini basket fest “Busovača 2018” otvorio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara. Svečanom otvaranju ovoga velikoga sportskoga događaja prethodio je mimohod busovačkim ulicama pod pratnjom Limene glazbe HKC-a Nova Bila.

Uz predsjednika Čavaru, sve nazočne ispred organizatora na samom početku pozdravio je i predsjednik Košarkaškoga kluba “Busovača” Nikica Petrović i predsjednik Košarkaške akademije KS HB Romeo Bilinovac. Igračicama i igračima, između ostaloga, poželjeli su mnogo uspjeha u natjecanju i srdačnu dobrodošlicu u Busovaču – košarkaški grad koji ovaj sport njeguje 40-ak godina.

Nakon završenoga natjecanja, najuspješniji među dječacima bili su košarkaši iz Hrvatskoga košarkaškoga kluba Široki. U finalu su svladali vrlo dobre Posušane iz HKK Posušje.

Među djevojčicama, u odličnoj završnici košarkašice Tomislava slavile su protiv Livna i zasluženo osvojile prvo mjesto. Nagrade pobjednicima u muškoj konkurenciji uručio je predsjednik KK Busovača Nikica Petrović, a u ženskoj konkurenciji predsjednik Sportskoga saveza Općine Busovača Jozan Laštro, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.