Mladi umjetnik iz Viteza dobitnik IACS (Indonesian Art and Culture Scholarship) stipendije

Indonezijska ambasada krajem 2017. godine raspisala je natječaj za stipendiju koja se odnosi na non-degree program (mobilnost) u trajanju od tri mjeseca, a Martin Frljić, mladi umjetnik iz Viteza, kao predstavnik BiH dobio je ovu stipendiju.

Stipendisti će studirati indonezijsku umjetnost i kulturu na više područja Indonezije (Istočna Java, Bali, Zapadna Sumatra, Južni Sulawesi, Istočni Kalimantan i Yogyakarta), kroz ekskurzijske posjete povijesnim mjestima i turističkim atrakcijama, te uključenjem u razne kulturne promocijske aktivnosti u navedenim regijama.

Natječaj je raspisan u 56 zemalja iz kojih su odabrana 72 kandidata, a predstavnik Bosne i Hercegovine je Martin Frljić iz Viteza, Magistar grafike i profesor likovne kulture. U periodu od 24. 3. do 8. 7. 2018. godine.

Martin će pohađati navedeni studij, a tom prilikom će imati obavezu na područjima na kojima bude boravio, kao i ostalim kandidatima, predstaviti i približiti kulturu, umjetnost i povijest države iz koje dolazi.

Osim posjete Akademiji Brera u Milanu 2016. godine, za ovog mladog umjetnika bit će to drugi studijski boravak u inozemstvu i veliki korak u umjetničkoj karijeri.

Student širokobriješke ALU Martin Frljić kavom i čokoladom stvara likovna djela

Oduvijek sam priželjkivao ovakvu priliku. Upoznati novu kulturu, drugačiji način života i običaje, družiti se s mladim ljudima i umjetnicima iz čitavog svijeta, steći nova poznanstva i prijatelje, razmijeniti iskustva iz umjetnosti, te skupa sa ostalima proučavati Indonezijsku umjetnost. Moja obaveza će biti predstaviti bogatu kulturu, povijest i umjetnost BiH. Namjera mi je svoj boravak u Indoneziji dokumentirati fotografijama, a stečena iskustva ću kroz svoj likovni izričaj predstaviti na prvoj samostalnoj izložbi koju planiram organizirati nakon povratka u BiH.

Fotografije možete pratiti na njegovom Instagram profilu 

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.