Mladi hercegovački grafičari izlažu u Širokom Brijegu

Izložba “Tranzicija u crnom” troje hercegovačkih umjetnika u četvrtak će biti predstavljena u Širokom Brijegu.

Magistri grafike Srećko Babić, Ana Naletilić i Andrea Pervan, koji su diplomirali na grafičkom odjelu na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, u četvrtak 19. srpnja 2018. predstaviti će svoja djela u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu.

Troje mladih grafičara koji su rođeni u Čapljini, Mostaru i Ljubuškom kulturnoj će javnosti predstaviti radove nastale tijekom pete godine studija na ALU u Širokom Brijegu te koji su ujedno bili i dijelovi njihovih diplomskih radova.

Povjesničarka umjetnosti Ana Filipović u predgovoru izložbi napisala je da animacije Srećka Babića djeluju dosta inovativno te svojim pulsirajućim karakterom pobuđuju zanimanje suvremenog čovjeka. Babić se, kako navodi autorica predgovora, referira na vezu religije, filozofije i umjetnosti, dok se radovi Ane Naletilić karakterističnom crnom bojom uklapaju u kontekst s dvoje navedenih autora, ali pokazujući i razlike konceptualnim načinom izražavanja.

Andrea Pervan, pak, minimalnim izražajnim sredstvima kreće se procesom od automatiziranih do tehnički razrađenih likovnih odnosa, a kreativnim pristupom grafičkim disciplinama ostvaruje spontane i promišljene oblike koji se otvaraju u delikatnu entropijsku kompoziciju temeljenu na linijama i plohama, navela je Ana Filipović u predgovoru.

Otvorenje izložbe upriličeno je u četvrtak u 19:00 sati, a izložba će ostati otvorenom do 30. kolovoza 2018.

(www.jabuka.tv | Beat Čolak)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.