Mlada Širokobriježanka pomela konkurenciju i pobijedila na festivalu pjevača amatera

17. festival dječje pjesme “LINO-FEST 2019” održan je sinoć u dvorani Doma mladih u Sarajevu. Tema ovogodišnjeg Festivala bila je “Zabavna matematika”.U natjecateljskom dijelu festivala nastupili su mališani iz Splita, Đurđevca, Sarajeva, Novog Sada, Požege, Goražda, Mostara, Podgorice, Širokog Brijega, Zagreba i Vukovara, izvodeći skladbe istaknutih autora.

Stručni žiri, u sastavu: Minka Muftić, Besim Spahić i Ivana Krstanović, dodijelio je sljedeće nagrade:

Prva nagrada stručnog žirija pripala je Matei Zovko iz Širokog Brijega i Vukovarskim golubićima za pjesmu “Hercegovka od Širokog Brijega”, čiji je autor Šima Jovanovac (glazba i tekst), a aranžman je uradio Željko Nikolin.

Druga nagrada stručnog žirija pripala je Uni Stanković iz Podgorice za pjesmu “Kad zaćutiš”, za koju je glazbu napisao Slavko Milovanović, tekst Sanja Perić, a aranžman Senad Drešević.

Treća nagrada stručnog žirija dodijeljena je Korini Postružin iz Zagreba, za pjesmu “Lollipop”, za koju je glazbu napisala Lana Marinović, tekst Slavko Olujić, a aranžman Tihomir Preradović.

Nagrada za najbolji tekst: autorica Adna Obuća za pjesmu “Molitva”, koju je izvela Adela Obuća iz Goražda.

Nagrada za najbolji aranžman: autor Lado Leš za pjesmu “Dve pole”, koju su izvele Jana i Elena Crnomarković iz Novog Sada.

Nagrada za najbolji scenski nastup: vokalno-plesna skupina „B-STARS“ iz Mostara, koja je izvela pjesmu “Moj rođendan”.

Nagrada za najbolju interpretaciju: Dina i Paola Španić iz Zagreba, koje su interpretirale pjesmu “Moj glas”.

Svi ostali izvođači ovogodišnjeg Festivala dobitnici su nagrade Medvjedića Line.

Programski savjet Udruge „Libertas“ dodijelio je poznatom bosanskohercegovačkom filmskom i kazališnom glumcu Mirzi Tanoviću specijalno priznanje za doprinos afirmaciji stvaralaštva u oblasti umjetnosti za djecu. Mirza Tanović je ostvario značajnu ulogu u TV-seriji za djecu i mlade „Mak i Zak“ (1986.), a u Pozorištu mladih imao je zapažene uloge u mnogobrojnim predstavama za djecu.

U revijalnom programu nastupili su zbor “Princess krofne” pod vodstvom Zlatana Bostandžića, hor za male i mlade “Suncokreti” pod vodstvom Nedžada Merdžanovića i Vanese Sijerčić-Poturović, plesna skupina vrtića “Mašin svijet” iz Istočnog Sarajeva, baletna skupina “Bellarte”, te plesna škola “AP”. Voditelji Festivala bili su glumci Elmir Krivalić i Olivera Blažević.

Festival „Lino-Fest“ organiziran je u kreativnoj produkciji Udruge “Libertas” iz Sarajeva, a izvršni organizator festivala je Udruga “Facultas za prosperitet mladih”, uz pokroviteljstvo tvrtke “Podravka”.

Idejni tvorac festivala „Lino-fest“ (2003. godine) je dr. sc. Marijo Pejić.

Scenograf i redatelj festivala bio je Adnan Đindo, a scenaristica i članica Direkcije Festivala bila je Ivana Krstanović. Koreografiju je osmislila Dajana Zilić. Tehnički direktor bio je Željko Gudelj.

Prijatelji festivala bili su: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Hayat TV, RSG Radio, Antena Sarajevo, Depo portal, Metromedia, Televizija Hema, Vesela sveska, Male novine, Vesela sveska Sveznalica, Vesela pčelica, portal “Dječiji svijet”, KJP “Centar Skenderija” Sarajevo, turistička agencija “AVY TRAVEL” – Sarajevo, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” i Šumi.

(www.jabuka.tv) 

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.