Mlada majka iz Mostara vratila se po ostavljenu bebu

Mlada majka koja je ostavila bebu na mostarskom porodilištu jučer se, nakon što ga je vidjela na naslovnici naših novina, odlučila otići po svoju bebu.

Pronašli smo je u Mostaru gdje je do sada i živjela.

– Uzet ću svoju bebu i voditi je sa sobom. Zadržat ću je, ali ne znam što će mi reći. Netko kaže da mogu uzeti dijete, netko da ne mogu. Ne znam ni gdje ću ni što ću, rekla nam je jučer B.S. (identitet poznat redakciji) iz Mostara. Riječ je o ženi koja ima 28 godina i ogromne probleme na svojim ramenima. Kroz suze nam govori kako nije željela ostaviti bebu, piše Dnevni list.

Što ste ga onda ostavili?, pitali smo.

– Ne znam, ne znam što bih vam rekla. Imam već imam dva sina, razvela sam se. Odlučila sam uzeti ga, ali ne znam mogu li. Ja sam bila uzela bebu da idem s njom, ali nisu mi dali, kaže B.S. Navodi kako je u velikim problemima.
– Imam samo sestru koja je uz mene i nikoga više, kaže B.S.
Ona je jučer sa sestrom otišla na Odjel za pedijatriju Kliničke bolnice Mostar gdje je smješten njezin mali sinčić.

 Bila s djetetom 

Medicinske sestre su je odvele djetetu, bila je s njim. Nisu joj dopustili da ga odvede sa sobom niti da ostane s njim dok se ne stabilizira.
Šefica Odjela za pedijatriju dr. Vesna Brkić rekla nam je kako je razgovarala sa sestrom B.S. i kako je doznala da je majka zainteresirana za dijete.
– Ona je htjela ostati u bolnici s djetetom i zainteresirana je za dijete, ali smo ipak odlučili da je najbolje da se malo stabilizira i ne ostaje u bolnici. Beba neka bude kod nas dok se ne snađu. Ona može doći svaki dan i biti s djetetom, rekla je dr. Brkić.
Kaže da postoji mogućnost da majka i dijete zajedno budu smješteni u Majčino selo ili neku drugu ustanovu.
Iz obitelji B.S. doznali smo kako ona ima problema s uzimanjem narkotika te stoga traže rješenje i razmišljaju o smještaju majke i djeteta u neku od ustanova za liječenje ovisnosti.

Nema reakcije 

Ova dvadesetosmogodišnja žena rodila je 24. studenog na porodiljnom odjelu KB-a Mostar. Došla je u pratnji muškarca, bez dokumenata i zdravstvenog osiguranja. Njezin pratitelj potpisao je kako će sve platiti i ostavio kontakt telefon. Radilo se, međutim, samo o poznaniku, koji ju je dovezao do bolnice.

B.S je već sutradan s porodiljnog odjela nestala bez traga. Mušku bebicu su potom prebacili na Pedijatriju gdje o njemu brine medicinsko osoblje i liječnici. Dječak je dobro i napreduje. Rođen je sa 2,600 kilograma, a za nekoliko dana dobio je 100 grama. Iz Centra za socijalni rad jučer nismo uspjeli dobiti nikakav odgovor o ovom slučaju, jer ravnateljica Zora Dujmović nije imala vremena. Nadamo se kako će u ovoj ustanovi ipak naći vremena i pozabaviti se ovim slučajem. Žalosna je činjenica da su ljudi o kojima trebaju brinuti ustanove prepušteni sami sebe i osuđeni na ovakve očajne poteze. Pomognimo svi da ova priča dobije sretan kraj.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.