Mještani Počitelja prosvjeduju: Ovo je totalna blokada

Zbog najavljene obustave prometa na magistralnoj cesti M-17, od Mostara prema Čapljini, tijekom, praktično, cijele predstojeće turističke sezone, mještani Počitelja okupili su se u ponedjeljak na prosvjedu.

Prema najavi, promet će biti obustavljan do 15. kolovoza i to u terminima od 9:15 do 12, od 13:15 do 15, te od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i praznicima.

Obustava prometa je trebala početi u ponedjeljak, ali je prolongirana za utorak.

Jadranka Dizdar, predstavnica mještana, kazala je da je tom odlukom blokirana cijela turistička sezona.

Mi ćemo se boriti da se promijeni ova odluka. Krenula je sezona, očekivali smo da ćemo imati jaku sezonu nakon što dvije godine zbog korone nismo imali posla. Ovo je egzistencijalno pitanje svih ljudi na ovom potezu koji žive od turizma, kazala je okupljenim novinarima te dodala:

Počitelj ostaje otok u izolaciji. S koje god strane alternativne koju su predložili, nitko živ ne može prići Počitelju. Ovo je gore od korone. Mi smo u koroni imali 20 posto od sezone u odnosu na ranije, ali je ovo sada totalna blokada. To je neprihvatljivo.

Prema njenim riječima, jedino je prihvatljiv noćni termin, o čemu će u ponedjeljak razgovarati na sastanku s predstavnicima Autocesta FBiH.

Prolongirana obustava prometa na cesti Mostar – Čapljina

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.